Star Wars Jedi: Fallen Order si vede dobře
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Star Wars Jedi: Fallen Order si vede dobře

Star Wars Jedi: Fallen Order si vede dobře

David Plecháček

David Plecháček

31. 1. 2020 10:45 2
Reklama

Z posledního meetingu vedení společnosti Electronic Arts před akcionáři víte již vše podstatné. Zbývá ještě zhodnocení posledních měsíců, nebo alespoň některých her, které v tuto dobu vyšly. Nejpřesnější údaje máme o Star Wars Jedi: Fallen Order, k poslednímu dílu série Need for Speed se nicméně vedení nevyjádřilo.

Začněme tedy tím, co víme. EA počítalo s tím, že si Star Wars Jedi: Fallen Order najde šest až osm milionů fanoušků, kteří do hry investují. Realita je podle finančního ředitele společnosti Blakea Jorgensena ještě pozitivnější, neboť hra už v těchto dnech přesáhla horní hranici původních odhadů. Do konce fiskálního roku tak vedení zvýšilo svou predikci na deset milionů kusů. „To je na single-playerovou akční hru skvělý výsledek,“ řekl Jorgensen.

Ke slovu se dostal i Andrew Wilson, výkonný ředitel Electronic Arts, který odpovídal na otázku tázající se po novém obsahu, případně pokračování: „Jakýkoliv model live service podpory nebo dodatečného obsahu by byl oproti tomu z Ultimate Teamů a Apexu Legends odlišný,“ odpověděl poněkud vyhýbavě a konkrétnější nebyl ani vzápětí, kdy dodal, že tým, který SWJ: Fallen Order vyvíjí, patří mezi nejkreativnější týmy nejen v rámci EA, ale i mezi týmy ve světě, takže už teď přemýšlí, na jakou cestu vezme hráče mající rádi tento styl her příště.

Co ale Wilson řekl doslova, je to, že si EA díky Fallen Order uvědomilo, že fanoušci chtějí i jiné hry, než které společnost nabízela v posledních letech: „Sociální interakce, kompetice a multiplayer jsou stále důležitou součástí her pro velkou část fanoušků (Fallen Orderu), ale v posledním čtvrtletí jsme viděli i to, že je pro ně neméně důležitá i inspirace a možnost uniknout z reality v podobě dobrodružství rytíře Jedi.“

Jak už jsme řekli, k sérii Need for Speed se EA nijak nevyjádřilo. Namísto toho vedení společnosti pochválilo sérii The Sims, jejíž čtvrtý díl si dodnes vyzkoušelo přes 20 milionů unikátních hráčů. Kromě dominantní platformy v podobě PC roste i počet hráčů na konzolích. A poroste nadále, neboť je základní hra v PlayStation Plus na příští měsíc. Kromě hry samotné ale EA těží z rozšiřujících balíčků. Ten poslední nese název Discover University a vyšel na podzim loňského roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama