Star Wars Eclipse dle úniku rozšíří kánon. Jednou z hlavních postav má být představitelka nového impéria
i Zdroj: Quantic Dream
Star Wars Eclipse Novinka Star Wars Eclipse dle úniku rozšíří kánon. Jednou z hlavních postav má být představitelka nového impéria

Star Wars Eclipse dle úniku rozšíří kánon. Jednou z hlavních postav má být představitelka nového impéria

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 10. 2022 07:15

Hlavní dějová linka Star Wars Eclipse se stává předmětem dalších debat po diskuzi v nejnovějším podcastu Sacred Symbols (mimo jiné autorů posledních informací k novému dílu Tomb Raider). Nová zpráva, která je zatím uzamčená za placený obsah, naznačuje, že nadcházející příběhová adventura od vývojářů z Quantic Dream usadí do hlavní role ženskou hrdinku a rozšíří kánon Star Wars.

Reklama

  • Uniklá dokumentace ke Star Wars Eclipse hovoří o jedné z dílčích zápletek a hrdinek
  • Scénář mají mít na starosti David Cage a Adam Williams, z jejichž spolupráce vzešel např. Detroit Become Human
  • Studio Quantic Dream se k úniku zatím nevyjádřilo

Moderátor Sacred Symbols, Colin Moriarty, na podkladě nejmenovaného zdroje potvrdil [via VGC], že Eclipse je podle jeho srozumění ve velmi rané fázi vývoje. „Podle toho, co mohu říci, tak tato hra ještě ani plně nevstoupila do produkce,“ uvádí Moriarty. K projektu se následně odkazuje jako k tzv. Projektu S, který údajně zahrnuje i pro Star Wars kompletně nové, železnou rukou vládnoucí impérium zvané Zaraan. 

„[Imperium Zaraan] se pyšní politickou a vojenskou agresí a podobně jako jinde v universu Star Wars zde existuje jen malý rozdíl mezi muži a ženami, pokud jde o rozdělení rolí a zodpovědnosti," dodává Moriarty. Pro kontext se pak hodí dodat, že Star Wars Eclipse je první videohra odehrávající se v neprobádaném Vnějším okraje během éry High Republic, známé jako zlatý věk Jediů. Po časové ose se pohneme nejméně 200 let před Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba.

Podcast dále navazuje popisem série dokumentů, které mají profilovat jednu z hlavních postav a také její motivaci. Zástupci Sacred Symbols uvádí, že scénář, který má má zajistit David Cage a Adam Williams, postaví do jedné z vedoucích rolí postavu jménem Sarah, ženskou hrdinku, která je popisována jako atletická třicátnice z lidského druhu. Dle popisu, který následuje, je tato hrdinka navíc též zástupkyní rasy, která přímo vede Zaraan, přičemž je provdána i za charakterově opozitní postavu jménem Xendo, jež mírní její bojovné tendence. 

„…Sarah, fanatická věřící v násilí a kriminalitu, kterou její impérium pravidelně projevuje, je provdaná za postavu jménem Xendo, která je oproti tomu mnohem umírněnější povahy, než je ona. Zdá se tedy, že část hry se točí kolem těchto dvou postav a jejich vzájemného vztahu,“ uvádí Moriarty s tím, že členové zaraanské společnosti musí po svatebním obřadu spolupracovat jako jedna vojenská jednotka.

Studio Quantic Dream na uvedené informace zatím nereagovalo. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama