Star Citizen vybral už 350 milionů dolarů
i Zdroj: Cloud Imperium Games
Novinka Star Citizen vybral už 350 milionů dolarů

Star Citizen vybral už 350 milionů dolarů

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

15. 3. 2021 10:25 1

Megalomanský projekt Chrise Robertse a jeho studia Cloud Imperium Games překonal další významný milník. Jakkoliv můžeme Robertse kritizovat a jeho projektu věštit temnou budoucnost, do Star Citizenu hráči a věrní fanoušci pumpují další miliony dolarů. Dle posledních informací se v únoru povedlo překonat metu 350 milionů dolarů (více než 7,68 miliardy českých korun).

Reklama

Projekt si tak dále upevnil pozici zdaleka nejúspěšnějšího crowdfundingového projektu všech dob, tedy pokud nepočítáme blockchainové systémy. Druhý v pořadí je s “pouze” zhruba 70 miliony dolarů projekt ekologického tříkolového vozidla Elio Motors. V tabulce her drží druhé místo Prison Architect s 19 miliony dolarů vybraných od fanoušků. Pokud počítáme i blockchainové systémy, překonává Star Citizen jen protokol EOS, a to více než desetinásobně. 

 

 

Jen během únor v Star Citizenu hráči utratili zhruba 5 milionů dolarů. V posledních měsících projektu výrazně pomohly bezplatné týdny, kdy hráči mohli vyzkoušet cestování vesmírem bez poplatků. Dle webu Polygon dokázal Chris Roberts během roku 2020 skrze crowdfunding zafinancovat více než 77 milionů dolarů, což je ohromující číslo. Šlo o nejúspěšnější rok v historii Star Citizen. Hráčům je nabízen především virtuální majetek v podobě vesmírných lodí a nemovitostí, často za opravdu tučné ceny.

V současnosti Cloud Imperium Games hru stále rozvíjejí a přidávají nové funkce, připravují například obří instance pro tisíce hráčů. Ve vývoji je už deset let, od roku 2016 se navíc připravuje hvězdně obsazený singleplayerový spin-off Squadron 42. Ani jeden z projektů nemá ani přibližné datum vydání.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama