Stali jsme se obětí nenávistné kampaně, stěžují si autoři The Day Before
i Zdroj: Fntastic
The Day Before Novinka Stali jsme se obětí nenávistné kampaně, stěžují si autoři The Day Before

Stali jsme se obětí nenávistné kampaně, stěžují si autoři The Day Before

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

24. 1. 2024 16:15 4

Začátkem týdne došlo k vypnutí serverů akce The Day Before, takže se zdálo, že kontroverzní příběh, který napsalo studio Fntastic, dospěl k závěrečným titulkům. Tak tomu ale není.

Reklama

  • Autoři The Day Before posílají další vzkaz
  • Za kontroverzi kolem jejich projektu jsou podle nich zodpovědní blogeři
  • Studio zřejmě chystá další projekt

Studio Fntastic sice bylo uzavřeno, autoři nicméně skrze oficiální účet promlouvají ze záhrobí a posílají další vydatný vzkaz, aby se ještě jednou trochu obhájili. V prohlášení zaznívá, že se hra stala obětí předpojatosti a nenávistné kampaně. Tu podle nich zosnovali jistí blogeři, kteří vydělávají peníze na negativně laděných zprávách.

Autoři si proto raději všímali „nezaujatých” streamerů. Mezi ně dle jejich názoru patří například Dr. Disrespect. „Navzdory počátečním chybám a problémům se servery se mu hra líbila,” stojí v prohlášení. Tou dobou už ale nenávistná kampaň údajně napáchala značné škody.

Kontroverzní The Day Before nadobro vypíná servery. Její tvůrci údajně pracují na nové hře
i Zdroj: Fntastic / Mytona

Kontroverzní The Day Before nadobro vypíná servery. Její tvůrci údajně pracují na nové hře

The Day Before se minulý rok zapsala do herní historie jako jeden z největších průšvihů. Teď nastal čas bolístky ukončit.

23. 1. 2024 09:00

Příspěvek také zdůrazňuje, že vznikaly petice za obnovení hry a mezi lidmi se prodávaly předražené Steam klíče. „Po ukončení prodeje nám mnoho lidí napsalo, že je blogeři podvedli a že se jim hra líbí. Žádali nás o přístup.”

Autoři vzniklou situaci evidentně ještě zcela nezpracovali. Navíc vyšlo najevo, že studio navzdory prohlášení o ukončení činnosti hodlá pokračovat, byť zatím není jasné, co má v plánu. „Doporučujeme vám, abyste se přihlásili k odběru našich sociálních sítí, abyste věděli, co se bude dít dál.”

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama