Square Enix zvyšuje cenu chystaných her. Na PC začíná prodávat základní edice za 80 eur
i Zdroj: Hrej.cz
Forspoken Novinka Square Enix zvyšuje cenu chystaných her. Na PC začíná prodávat základní edice za 80 eur

Square Enix zvyšuje cenu chystaných her. Na PC začíná prodávat základní edice za 80 eur

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 12. 2021 10:25 11

Japonská herní společnost Square Enix stojící za připravovanými PC verzemi Final Fantasy 7 Remake Intergrade a Forspoken navyšuje na počítačích cenu obou her. Ze šedesátidolarového, resp. šedesátieurového standardu se základní edice začínají prodávat za 80 eur, a to v případě Steamu i Epic Game Storu. Cena rovněž není jednotná v rámci regionů.

Reklama

  • Square Enix zdražuje připravované AAA hry na PC
  • Cenu PC verzí dorovnává ceně týchž her pro současné konzole

Navýšená cena, která se již týká Forspoken i Final Fantasy 7 Remake Intergrade, odpovídá v základu 80 eur (tedy 2 tisícům českých korun). U sousedů v Americe je základní cena nastavena na 70 amerických dolarů, kdežto ve Velké Británii na 65 liber. V přímém porovnání s 60 eur, která u nás minimálně na PC zůstává i nadále standardem, představuje tak zdražení pro tuzemského kupce třetinový nárůst ceny.

Pochopitelně, pokud se podíváme na edice obsáhlejší, cena dále roste. Za deluxe edice obou her zaplatíme podle stávajících informací 105 eur, jinak řečeno více než 2600 českých korun. U Forspoken je tato skutečnost dohledatelná v prostředí Steamu, u Final Fantasy, které se objeví 16. prosince na Epic Game Storu, vychází informace z externích zdrojů. Cena u remaku prozatím není v obchodu uvedena.

Pokud nedojde ke zlevnění, což je i přes negativní odezvu nepravděpodobné, je záhodno očekávat, že zdražení neujdou ani další chystané hry téhož vydavatele; neřkuli dalších vydavatelů. Sjednocení cen next-gen titulů napříč platformami by se mohlo promítnout i do kroků dalších společností.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama