Společnost Sony zablokovala kontroverzní zařízení Cronus Zen
i Zdroj: Sony
Novinka Společnost Sony zablokovala kontroverzní zařízení Cronus Zen

Společnost Sony zablokovala kontroverzní zařízení Cronus Zen

David Bernard

David Bernard

28. 1. 2024 11:00

S poslední vydanou firmwarovou aktualizací pro herní konzoli PlayStation 5 došlo k blokaci kontroverzního zařízení Cronus Zen, které umožňuje modifikovat veškeré podporované ovladače. A to často velmi diskutabilním způsobem.

Reklama

  • Společnost Sony zablokovala kontroverzní zařízení Cronus Zen
  • Blokace je součástí nejnovější firmwarové aktualizace pro PlayStation 5

Někteří z hráčů si nemohou zvyknout na oficiální herní ovladače, které jsou nedílnou součástí všech herních konzolí. Nejvíce to platí v případě akčních her. Rychlý spád, frenetický systém pohybu a míření za pomoci analogových joysticků jsou faktory, které jsou pro mnohé uživatele vyloženou noční můrou. Tito hráči se díky vzniklé frustraci následně uchylují k používání kontroverzních zařízení, jejichž funkce jsou předmětem sáhodlouhých debat napříč značnou částí herní obce. Jedním z těchto kusů hardwaru je i produkt Cronus Zen, který dle výrobce umožňuje připojení jakéhokoliv podporovaného ovladače, myši, klávesnice či volantu ke všem známým konzolím. Součástí hardwaru je i pokročilý skriptovací engine, díky němuž lze vytvářet propracovaná makra.

Trápí vás slabá baterie ovladače DualSense? Sony zřejmě brzy nabídne řešení
i Zdroj: Sony

Trápí vás slabá baterie ovladače DualSense? Sony zřejmě brzy nabídne řešení

Ovladač DualSense určený pro hraní na konzoli PlayStation 5 moc dlouho nevydrží, hráči si často stěžují na slabou baterii.…

11. 1. 2024 16:00
1

Kombinace výše zmíněného uživateli často přinese značnou výhodu a v mnoha kruzích je připojení Cronus Zen považováno za podvádění. Společnost Sony proto přistoupila k zásadnímu způsobu řešení. S poslední vydanou firmwarovou aktualizací pro herní konzoli PlayStation 5 došlo k blokaci zmíněného zařízení, což má za výsledek jeho nepoužitelnost. K aktuální generaci herních konzolí je mnohdy možné připojit klávesnici s myší. To ocení převážně ti, kterým střelba na ovladači nevyhovuje. Možnosti tedy jsou. Rozhodnutí společnosti Sony vnímáme jako zcela logické a osobně souhlasím s názorem, že je používání diskutovaných zařízení velice nevhodné a lze jej označit za podvádění. Minimálně v případě online hraní.

Sony zveřejnila nejstahovanější tituly loňského roku. Zabodovala i česká hra
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit

Sony zveřejnila nejstahovanější tituly loňského roku. Zabodovala i česká hra

Jaké hry se v minulém roce nejčastěji stahovaly z PlayStation Storu? Napoví oficiální žebříčky, v nichž figuruje i známá…

24. 1. 2024 13:58
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama