Společnost Embracer Group od roku 2020 učinila akvizice v hodnotě 8 miliard dolarů. V investicích hodlá pokračovat
i Zdroj: Embracer Group
Novinka Společnost Embracer Group od roku 2020 učinila akvizice v hodnotě 8 miliard dolarů. V investicích hodlá pokračovat

Společnost Embracer Group od roku 2020 učinila akvizice v hodnotě 8 miliard dolarů. V investicích hodlá pokračovat

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

12. 4. 2022 09:53

Velké firmy v herní branži v posledních letech neváhají investovat, často v této souvislosti zmiňujeme Microsoft nebo Sony. Zapomínat ale nesmíme na Embracer Group. Švédská společnost od začátku roku 2020 učinila celkem 62 akvizic, za něž zaplatila celkem 8,1 miliard dolarů. Navíc se zdá, že s nákupy rozhodně nekončí.

Reklama

  • Společnost Embracer Group od roku 2020 učinila 62 akvizic
  • Nákupy přesahují 8 miliard dolarů
  • Výkonný ředitel Lars Wingefors potvrdil, že v investicích hodlá pokračovat

V rozhovoru pro Financial Times popovídal o budoucích plánech výkonný ředitel Lars Wingefors. Na další akvizice podle všeho dojde v následujících měsících a letech, investice chce společnost zaměřit na segment free-to-play her. Jako cílové trhy pak označil Spojené státy, Británii, Polsko a Čínu.

Wingefors naznačil, podle jaké strategie se při investicích řídí. Snaží se najít úspěšné subjekty, kterým pak poskytují dostatečnou svobodu, přílišná kontrola kreativců ze strany managementu je podle něj nežádoucí. Také vysvětlil, že se Embracer snaží podporovat vývoj několika menších her, spíše než aby vsadil na produkci velkých hitů. “Pokud můžete udělat jednu hru, vstupujete do velkého obchodního rizika, ale pokud jich stejně jako my uděláte 200, riziko je menší.”

Embracer pořádně zainvestoval. Nakoupil sedm studií včetně 3D Realms
i Zdroj: Hrej.cz

Embracer pořádně zainvestoval. Nakoupil sedm studií včetně 3D Realms

Švédský holding Embracer Group, majitel řady velkých vydavatelství včetně THQ Nordic nebo Deep Silver, zainvestoval do sedmi…

5. 8. 2021 12:16

Pod křídly Embraceru najdeme například Deep Silver, Saber Interactive, THQ Nordic a mnoho dalších. Společnost se momentálně může opřít o 115 interních studií, ve výčtu bychom našli také české zástupce, konkrétně Ashborne Games a Warhorse. V minulém roce Embracer odkoupil například Gearbox, 3D Realms, Ghost Ship Games, Slipgate Ironworks a další.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama