Embracer Group kupuje tvůrce MMO Star Trek Online a komiksové nakladatelství Dark Horse
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Embracer Group kupuje tvůrce MMO Star Trek Online a komiksové nakladatelství Dark Horse

Embracer Group kupuje tvůrce MMO Star Trek Online a komiksové nakladatelství Dark Horse

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 12. 2021 14:43

V souvislosti s nákupy dalších firem a studií často píšeme o čínském gigantovi Tencentu, který je asi nejaktivněji expandující firmou herního průmyslu. V Evropě má ale podobně aktivního konkurenta, švédský holding Embracer Group taktéž rok od roku zběsilým tempem rozšiřuje své portfolio. Mezi jeho poslední nákupy patří studio Perfect World Entertainment, komiksové vydavatelství Dark Horse a řada dalších, menších firem.

Reklama

  • Embracer dále masivně investuje
  • Za 125 milionů dolarů koupil Perfect World Entertainment
  • Dále se součástí holdingu stane Dark Horse, DIGIC, Spotfilm Networx nebo Shiver Entertainment

Perfect World Entertainment se stal součástí holdingu za zhruba 125 milionů dolarů, v přepočtu 2,8 miliardy českých korun. Studio stojící za MMO Neverwinter nebo Star Trek Online zároveň vlastní vydavatelství, které se podílelo na vydání Dungeons & Dragons studia Cryptic, série Torchlight nebo Remnant: From the Ashes. Do budoucna se zařadí pod divizi Gearbox Software, kterou Embracer koupil v dubnu letošního roku.

Nakladatelství Dark Horse vzniklo v roce 1986 a patří k předním hráčům na poli komiksů, přesněji řečeno se stalo třetím největším ve Spojených státech. Vedle vlastních značek (Hellboy, The Mask) se podílelo na řadě ikonických komiksových sérií (Sin City) a postaralo se o řadu licencovaných komiksových sérií (Alien, Star Wars). Embracer koupil mateřskou společnost Dark Horse Media, která se v rámci struktury firmy stane vlastní divizí.

Vedle toho zároveň Embracer zakoupil maďarské animátorské studio DIGIC (Love, Death and Robots), německou síť streamovacích služeb Spotfilm Networx nebo herní studio Shiver Entertainment (podpůrné studio, spolupracovalo například na Mortal Kombat 11). 

Rozšíření portfolia o komiksová nakladatelství nebo animátorská studia má dle Embraceru pomoct prorůstání jednotlivých forem zábavy a rozšíření možností jednotlivých značek. Holding se zároveň chlubí tím, že na úspěšný rok 2021 se zhruba čtyřiceti akvizicemi chce stejným nákupním tempem navázat i příští rok.

Od roku 2019 je součástí holdingu skrze dceřinou organizaci Koch a divizi Deep Silver i české studio Warhorse. V rámci divize THQ Nordic zase funguje brněnský tým Ashborne Games.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama