Spencer: „PC hry se na E3 nehodí"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spencer: „PC hry se na E3 nehodí"

Spencer: „PC hry se na E3 nehodí"

Ondřej Švára

Ondřej Švára

13. 6. 2014 10:44 19
Reklama

Od Microsoftu, jako jediné firmy mající ekonomický vztah jak ke konzolím (Xbox), tak i k osobním počítačům (Windows), se na veletrhu E3 čekalo možná něco víc, než že se bude (zase) stoprocentně věnovat pouze svému Xboxu. Někteří novináři i fanoušci mohli být zklamání z toho, že o PC a jeho hrách, potažmo o softwaru pro Windows Phone, nepadlo na tiskové konferenci Microsoftu ani slovo. 

Šéf herní sekce firmy Phil Spencer to nepopírá a svérázně tento negativní fakt vysvětluje: „E3 je veletrh jen pro konzole a pro retailový byznys. Bylo by nemístné hovořit o čemkoliv jiném a to i přesto, že hraní na Windows je pro nás důležité a úspěch v tomto odvětví klíčový," konstatoval. 

Spencer se snažil vysvětlit, že PC hraní nemá na E3 co dělat, ale nikoliv proto, že by tato platforma byla stále a záměrně přehlížena jako dřív. Naopak, počítačové hraní podle Spencera nikdy nebylo tak zdravé jako nyní a úspěch her jako World of Tanks či League of Legends ve spojení s novým finančním systémem free-to-play dává do budoucna skvělé perspektivy. 

Jenže, E3 prostě není o monetizaci hraní, ani o nových přístupech k hráčům a jejich hernímu vkusu. Dalo by se říct, že ze Spencerovy perspektivy je E3 tak trochu „divadlo starých forem"...

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama