Spekulace tvrdí, že ještě další dvě Call of Duty vyjdou na staré konzole
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Spekulace tvrdí, že ještě další dvě Call of Duty vyjdou na staré konzole

Spekulace tvrdí, že ještě další dvě Call of Duty vyjdou na staré konzole

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 4. 2021 14:22 1

Zatímco internetem kolují spekulace o tom, že by letošní pokračování série Battlefield mohlo vyjít jen na novou generaci konzolí, původní zdroj těchto zkazků přináší další zajímavé informace z konkurenčního tábora. Dle známého insidera Toma Hendersona se nové Call of Duty na Xbox One a PlayStation 4 rozhodně podívá. A nejenom letos, mezigenerační má být prý i pokračování příští rok.

Reklama

  • Známý leaker tvrdí, že příští dvě Call of Duty vyjdou na PS4 a Xbox One
  • Konzole prý hru pořádně “přibrzdí”
  • Znamenalo by to, že Call of Duty zopakuje postup posledního přechodu generací

Dle aktuálních informací by nás nejnovější Call of Duty studia Sledgehammer Games mělo vzít do druhé světové války, autoři tak naváží na svůj poslední příspěvek WWII z roku 2017. Projekt, zatím nazvaný Vanguard, dle Hendersona vyjde ve dvou odlišných verzích. Ta technologicky vyspělejší potěší majitele PC, Xbox Series a PlayStationu 5. Activision ale nezanevřel ani na desítky milionů hráčů na předchozí generaci konzolí, ti prý dostanou vlastní verzi hry. Jak moc se od sebe budou lišit zatím Henderson neví.

Sám leaker z této informace moc nadšený není. V Tweetu, který v této souvislosti sdílel, přímo tvrdí, že bude „WW2 Vanguard velmi silně bržděno konzolemi staré generace“ a pro zdůraznění používá gif plačícího Woodyho Harrelsona.

Zajímavý je i ten fakt, že by stejná situace měla nastat ještě za rok, kdy s novým titulem přijde Infinity Ward. Ten bude zřejmě navazovat na veleúspěšný reboot Modern Warfare. I toto studio se ale zřejmě bude muset popasovat s technickými limity v té době už devět let starých konzolí. Nové stroje už budou na trhu dva roky a snad nebudou patřit k tak nedostatkovému zboží.

Na druhou stranu by takový postup nebyl úplně bezprecedentní. Stejnou taktiku zvolil Activision i u předchozího generačního přechodu. Konzole Xbox One a PlayStation 4 nahradily své předchůdce na konci roku 2013, tehdy společně s aktuálním dílem Ghosts. Plně mezigenerančí bylo ještě Advanced Warfare o rok později, v roce 2015 pak příběh generace Xbox 360 a PlayStation 3 ukončilo Black Ops III, avšak pouze v limitované verzi bez příběhové kampaně. Skutečně čistě “next-gen” bylo až Infinite Warfare v roce 2016.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama