Speedrunner proběhl GTA V během devíti hodin… bez jediného zásahu
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto V Novinka Speedrunner proběhl GTA V během devíti hodin… bez jediného zásahu

Speedrunner proběhl GTA V během devíti hodin… bez jediného zásahu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2021 14:11

Speedrunneři,  kteří jednotlivé tituly procházejí ve stále kratších časech a často za řady divokých podmínek, nás každý den překvapují posouváním hranic možného i nemožného. Ve světě GTA V byl v současnosti cílem číslo jedna takzvaný OHKO run, tedy co nejrychlejší průchod příběhu bez jediného zásahu a smrti. Speedrunner s přezdívkou UnNameD tohoto výkonu skutečně dosáhl, a stačilo mu na to jen 48 pokusů.

Reklama

  • Hráč s přezdívkou UnNameD pokořil příběh GTA V bez jediného zásahu
  • Stačilo mu na to 9 hodin a 48 pokusů
  • Předběhl tak konkurenta z Austrálie, který není nadšený

Příběhem GTA V proběhl za fascinujících 9 hodin (aktuálně platný rekord klasického průchodu je mimochodem 5 hodin a 51 minut, alespoň dle webu speedrun.com ) a nenechal se ani jednou zasáhnout. Podmínkou výzvy je totiž použití modifikace, která ovládanou postavu zabije při jakémkoliv poškození. Každá zbloudila kulka tak může být smrtící. Smrt pak znamená konec runu a hráč musí začít průchod příběhem odznova. Vzhledem k povaze hry jde o skutečně velmi obtížnou výzvu.

Při dosahování cíle mimochodem vznikla jistá kontroverze a rivalita. O stejný úspěch se totiž dlouhodobě snaží populární australský speedrunner DarkViperAU, který zároveň patří k průkopníkům takzvaných strats, neboli metod, jak dosahovat lepších časů. UnNameD při průchodu použil řadu jeho poznatků, narozdíl od DarkVipera byl ale úspěšný. Mezi fanoušky obou tvůrců se tak rozhořela vášnivá diskuze, kterou dle všeho podpořil i sám DarkViperAU, který pomyslnou “prohru” nese těžce.

Jsme zvědaví, jaké hranice posunou speedrunněři příště.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama