Umělá inteligence dokázala bez jediného zásahu člověka vytvořit vlastní GTA V
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto V Novinka Umělá inteligence dokázala bez jediného zásahu člověka vytvořit vlastní GTA V

Umělá inteligence dokázala bez jediného zásahu člověka vytvořit vlastní GTA V

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 6. 2021 10:17 1

Schopností umělé inteligence se neustále zvyšují. Teď ale nemyslíme tu, která hlídá chování NPC postav v GTA, i když je tato novinka s touto značkou spojená. Vědci, kteří pracují s neuronovou sítí Nvidia GameGAN totiž dokázali vytvořit kopii GTA s názvem GAN Theft Auto. Vtip je v tom, že je hra generována v reálném čase pomocí umělé inteligence.

Reklama

  • Schopnosti umělé inteligence neustále rostou
  • GameGAN od Nvidie dokázal vytvořit vlastní GTA V
  • Podařilo se tak díky záběrům z reálné hry a strojového učení

V hratelném demu můžeme vidět, že grafika stojí za starou belu, video asi není to nejhezčí, co dnes uvidíte. I tak jde ale o další technologický pokrok. Vše totiž tvoří již zmíněná síť GameGAN skládající se ze dvou neuronových sítí. První je generátor – ten vědci nakrmí hromadou videí a fotografií, podle kterých se učí, jak co vypadá.

Následně je pak generátor schopný vyprodukovat vlastní hru, zvládá ale také fotorealistické fotografie lidí. V druhé části je generátoru řečeno, co je a není skutečné. GAN Theft Auto tak reaguje na ovládání, vytváří prostředí, které skutečně vypadá jak GTA V, a dokáže i reagovat na okolí – pokud tedy narazíte do překážky, auto skrze ně neprojde. To vše zvládá zcela bez zásahu člověka, čistě s pomocí „mozku“ neuronové sítě. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama