Sony společně s Hondou chystá vlastní auto. Pasažéři budou na palubě hrát třeba Horizon Forbidden West
i Zdroj: Sony / Honda
Novinka Sony společně s Hondou chystá vlastní auto. Pasažéři budou na palubě hrát třeba Horizon Forbidden West

Sony společně s Hondou chystá vlastní auto. Pasažéři budou na palubě hrát třeba Horizon Forbidden West

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

5. 1. 2023 08:59

Společnost Sony na své konferenci v rámci veletrhu CES představila první koncept vozidla, které chystá ve spolupráci s automobilkou Honda. Nová značka Afeela chce nepřekvapivě zaujmout především špičkovou technikou, a původu v Sony má využívat i z hlediska zábavního vyžití. Spolujezdci přímo v autě budou zřejmě moct hrát na PlayStationu.

Reklama

  • Afeela je nová značka vyvíjená ve spolupráci Sony a Hondy
  • Nabídne spoustu technologií přímo na palubě, zřejmě včetně “zabudovaného PlayStationu

Ukázka na showflooru totiž odhalila pohled ze zadních sedaček, na kterém je vidět spuštěný Horizon Forbidden West. Samozřejmě mohlo jít jen o dynamickou výplň prostoru, aby obrazovka na snímku nebyla prázdná, přímá implementace herního hardwaru ale i z vyprávění zní poměrně pravděpodobně. Ostatně se o něm mluvilo už před pár měsíci.

Na vývoji vozu se kromě Sony a Hondy podílí také společnost Epic Games. Výrobce totiž údajně využívá možností Unreal Enginu pro další prohloubení schopností konektivity, vizualizace a rozpoznávání prostředí.

Kromě zmíněného má vozidlo využívat celkem 45 kamer a senzorů pro maximální bezpečí, pohodlí a asistenci řidiči. Pochopitelně jde o plně elektrický vůz. Přímo v konferenční místnosti se ukázal jeden z prvních prototypů. Předobjednávky by měly být otevřeny v roce 2025, oficiální spuštění prodeje čeká výrobce o rok později. Na další informace včetně ceny nebo dostupnosti mimo Japonsko a USA si ale budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama