Sony ve spolupráci s Hondou uvažuje o PlayStationech zabudovaných do aut
i Zdroj: Honda
Novinka Sony ve spolupráci s Hondou uvažuje o PlayStationech zabudovaných do aut

Sony ve spolupráci s Hondou uvažuje o PlayStationech zabudovaných do aut

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 11. 2022 10:56

Japonští výrobci Sony a Honda zřejmě plánují společný vývoj zábavních systémů v automobilech. Prezident Sony Honda Mobility Izumi Kavaniši v rozhovoru pro Financial Times naznačil, že se do budoucna možná dočkáme PlayStationů 5 zabudovaných přímo do aut Honda.

Reklama

  • Ze spolupráce Hondy a Sony zřejmě vzejdou komplexnější zábavní systémy v autech

“Sony má obsah, služby a zábavní technologie které s lidmi umí zacloumat. My tyto prvky adaptujeme do automobilismu, a to je naše výhoda oproti Tesle,” vymezil se Kavaniši proti současné nabídce konkurenční automobilky. Americký výrobce elektromobilů totiž už delší dobu nabízí hraní na infotainmentech v automobilech. V nabídce se objevila mimojiné plošinovka Cuphead a dlouhodobě se spekuluje například o třetím Zaklínači.

Šéf Sony Honda Mobility Jacuhide Mizunop dodal, že výrobce do budoucna počítá s prohlubováním možností zábavy na obrazovkách v autě, a přizpůsobuje tomu i dodávaný hardware. Dle Financial Times by se měly tyto změny projevit už na modelech startujících prodej během roku 2025.

Původním cílem partnerství Hondy a Sony nicméně není primárně zábava. Výrobci spojili síly údajně především proto, aby pokračovali ve vývoji možností autonomního řízení. Sony má tak de facto Hondě pomoct v boji proti zmíněné Tesle a rozvoji elektrické budoucnosti automobilismu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama