Sony si zaregistrovala ochrannou známku „Soho Engine“
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony si zaregistrovala ochrannou známku „Soho Engine“

Sony si zaregistrovala ochrannou známku „Soho Engine“

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

26. 4. 2021 11:46 1

Možná se mezi našimi čtenáři najdou hráči, kteří pamatují na Team Soho, studio zodpovědné za titul The Getaway. Právě s ním jsou spojeny informace o registraci ochranné známky Soho Engine.

Reklama

  • Ochranná známka odkazuje na studio Team Soho
  • Tým stojí za městskou akcí The Getaway
  • Sony zatím k ochranné známce nic neřekla

Registraci má na svědomí Sony, žádost si podala už v říjnu loňského roku. Právě odkaz na Team Soho je velmi zajímavý. Titul The Getaway měl původně doprovodit na trh konzoli PlayStation 2, vývoj se ale významně protáhl, městská akce vyšla až v roce 2002. Autoři se inspirovali britskými detektivkami, kvůli podobnosti se sérií Grant Thef Auto byla hra často označována jako GTA klon.

The Getaway je zároveň poslední značkou, která ve studiu vznikla. Následně se spojilo s Camdem Studios, nyní pracuje pod označením SIE London Studio, které je známé pro povedenou VR akci Blood & Truth. Studio začátkem dubna otevřelo nové pracovní pozice, z nichž vyplývá, že nyní pracuje na zcela nové značce přímo pro PlayStation 5. Vývojáři kladou velký důraz na multiplayerovou složku, to je ale zatím vše, co o projektu víme. Zatím ani není jasné, zda i tentokrát půjde o VR počin.

Zmíněný Soho Engine se může stát základem pro neoznámenou hru od SIE London Studio, technologii by však mohly využít i další týmy. Vzpomenout můžeme na Decima Engine od Guerilla Games, který se stal základním stavebním kamenem pro Death Stranding. Na další detaily si budeme muset počkat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama