Sony se ohlíží za programem Play at Home. Nabídka her zdarma přilákala miliony hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony se ohlíží za programem Play at Home. Nabídka her zdarma přilákala miliony hráčů

Sony se ohlíží za programem Play at Home. Nabídka her zdarma přilákala miliony hráčů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 10. 2021 09:10

Představená iniciativa Play at Home, se kterou Sony loni přišla v reakci na rozmach opatření proti šíření nemoci Covid-19, nabízí finální shrnutí. Prezident PlayStationu Jim Ryan si akci pochvaluje a pozonamenává, že skupina her zdarma oslovila širokou skupinu hráčů.

Reklama

  • Sony shrnuje dosažený úspěch programu Play at Home
  • Od dubna 2020 bylo v programu aktivováno přes 60 milionů her zdarma

Z celkového balíku rozdávaných her, čítajících např. trilogii Uncharted nebo kompletní edici prvního Horizonu, bylo hráči na PS Storu aktivováno více než 60 milionů kopií. Program vykopla v dubnu 2020 už nadhozená kolekce Uncharted, k níž se ve stejné vlně přidalo i meditativní Journey, či Knack 2 v případě omezeného výčtu zemí.

Následovná sada měsíců přinesla po delším čekání druhou várku her na začátku letošního roku. V březnu se k nám tak touto cestou zadarmo dostal bravurní předchůdce letošního Ratchet & Clank: Rift Apart, načež krátce po něm dorazila i skvadra deseti her, kombinujících standardní hraní i virtuální realitu. Z jejich souboru lze pouze náznakovitě jmenovat The Witness, Sabnauticu nebo Moss pro PSVR. 

Sony se ohlíží za programem Play at Home. Nabídka her zdarma přilákala miliony hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

O (prozatím) poslední příspěvek v 18měsíčním programu se během letošního dubna postaral první Horizon, jenž doplnilo i rozšíření Frozen Wilds. Jim Ryan nicméně podotýká, že měla-li by se situace z letoška, resp. loňska znovu opakovat, je možné, že se iniciativa dočká svého obnovení. Vše podle něj závisí pouze na tom, jak se celosvětová situace vyvine.

Rekapitulujeme-li úplným závěrem dosažená čísla dle údajů šéfa marketingu Sony, pak se v celkových 60 milionech aktivací nachází cca 11 milionů her pro PSVR, 30 milionů titulů od indie partnerů a 4 miliony dodatků. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama