Sony chce být uhlíkově neutrální o deset let dříve, míří na rok 2040
i Zdroj: Sony
Novinka Sony chce být uhlíkově neutrální o deset let dříve, míří na rok 2040

Sony chce být uhlíkově neutrální o deset let dříve, míří na rok 2040

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 5. 2022 15:49

Společnost Sony, a potažmo i divize PlayStation, oznámila změnu plánů na dosažení úplné uhlíkové nezávislosti. Dle původního slibu z roku 2010 měla u svých aktivit dosáhnout nulového dopadu na životní prostředí v rámci životního cyklu v roce 2050, nově by se tak mělo stát ještě o deset let dříve.

Reklama

  • Společnost Sony chce být do roku 2040 uhlíkově neutrální
  • O deset let dříve bude používat jen elektřinu z obnovitelných zdrojů

Společnost zveřejnila prohlášení, ve kterém se zavázala sůj byznys stoprocentně “zezelenat” už do roku 2040. Chce dosáhnout virtuálně nulových emisí skleníkových plynů. Do roku 2030 by měla být přímo neutrální fungování firmy a do roku 2040 pak i logistika, zásobování a další úkony související s výrobou a prodejem. 

Už v roce 2030 by také firma měla používat elektřinu pouze z obnovitelných zdrojů, čehož chce dosáhnout skrz instalaci fotovoltaiky na budovy, kde Sony operuje, snížením celkových nároků na odběr u jejích výrobků a zároveň bude motivovat své obchodní partnery k šetření a snižování emisí.

V České republice společnost PlayStation podpořila například vybudování přírodního parku v areálu Park 360 festivalového areálu letiště v Hradci Králové.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama