Somerville je nejnovější exkluzivita Xboxu mířící i na PlayStation. Na skutečnost poukazuje únik trofejí
i Zdroj: Jumpship
Novinka Somerville je nejnovější exkluzivita Xboxu mířící i na PlayStation. Na skutečnost poukazuje únik trofejí

Somerville je nejnovější exkluzivita Xboxu mířící i na PlayStation. Na skutečnost poukazuje únik trofejí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2023 08:05

Podobně jako loňské Scorn nebo High on Life, kde se prvně pozdávalo, že se na PlayStation asi ani nepodívají, ale pak se tak přeci jen stalo, nastává totéž u hry Somerville. Hra, kterou loni vydal tým vývojářů, jež z částí pracovali i na hře Inside, vyšla na Xbox a PC již loni v listopadu a dle nových trofejí vyjde i na PS4 a PS5.

Reklama

  • Loňská adventura Somerville se podle úniku trofejí chystá na PS4 a PS5
  • Dle uváděné verze poběží hra na PS5 zřejmě skrz zpětnou kompatibilitu
  • Vývojáři ze studia Jumpship zatím nic neoznámili

Seznam trofejí, který si můžete prohlédnout zde, je ve všem shodný s loňskými verzemi vydanými na Xbox Series, Xbox One a PC. Jediným rozdílem oproti těmto verzím je však pochopitelně to, že uváděná PS4 verze navíc přidává i trofej platinovou – tedy unikátní trofej PlayStationu, jež jinde dostupná není.

U High on Life tomu bylo podobně – ač s nezvykle rychlým spádem. Prvně byl chystaný PS4 port objeven v seznamu trofejí, který hráči vypátrali minulý pátek, jen aby se o den později stalo, že port i vyšel, a hru tak lze hrát i nyní – a to na PS4 i PS5.

Když už to takto říkáme, je pochopitelně nasnadě ptát se, zda obě verze přinese i Somerville. Jak už jsme totiž, výčet všech trofejí nyní uvádí jen PS4 verzi, nikoli PS5. A tedy, pokud uvážíme, že se na tom nic nezmění a že i u Xboxu přišla jen dodatečná optimalizace pro Series X/S, nikoli nativní verze, je pravděpodobné, že i na PS5 bude hra dostupná jen skrze zpětnou kompatibilitu.  

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama