Podle autora Somerville Xbox Game Pass pošramotil prodeje hry. Rozhodnutí ale nelituje
i Zdroj: Jumpship
Novinka Podle autora Somerville Xbox Game Pass pošramotil prodeje hry. Rozhodnutí ale nelituje

Podle autora Somerville Xbox Game Pass pošramotil prodeje hry. Rozhodnutí ale nelituje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

12. 5. 2023 15:31

Prakticky od spuštění předplatné služby Xbox Game Pass probíhají v komunitě diskuze, jestli je podobný finanční model pro vývojáře výhodný. Názorů už zaznělo mnoho, nyní se k situaci vyjádřil i spoluzakladatel studia Jumpship Dino Patti, autor příběhového titulu Somerville.

Reklama

  • Autor Somerville přiznává, že se hra zřejmě prodávala o něco hůře kvůli Game Passu
  • Smlouva s Microsoftem se ale vyplatila 
  • Jen má prostě raději klasický model prodeje

V rozhovoru pro Video Games SI prozradil, že původně těsně po založení studio chtělo uzavřít dohodu se službou Google Stadia, nakonec se ale naštěstí spojilo s Microsoftem a titul vydalo v předplatném Game Pass. Stadia po finančním neúspěchu na začátku letošního roku definitivně ukončila své fungování.

Patti prohlásil, že smlouva jako taková byla pro studio výhodná, ale zároveň určitě měla negativní dopad na celkové prodeje hry. Jednoduše proto, že se spousta hráčů hrů stáhne, vyzkouší ji a pak už o koupi nestojí. “Také pokud se vám nepodaří udělat prvních 10 minut úžasných, může to být problém. Myslím, že Game Pass je fajn. Není to můj nejoblíbenější systém. Mám rád starý prémiový model, kdy hru prodá dobrý trailer a dostanu do ruky 30 dolarů. A na oplátku musím dodat kvalitní obsah. Nepotřebuji z vás později tahat peníze."

Mike Rose ze studia No More Robots, vydavatelství zodpovědného za sportovní titul Descenders v minulosti prohlásil, že je Game Pass pro vývojáře velmi výhodný a snižuje na ně tlak. Sám Microsoft v minulosti přiznal, že může dostupnost her v předplatném snižovat celkové prodeje, zároveň se ale snaží vývojářům nabízet optimální podmínky.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama