Solar Ash končí s exkluzivitou pro PlayStation. Vyjde i na Switch a Xbox
i Zdroj: Heart Machine / Annapurna Interactive
Solar Ash Novinka Solar Ash končí s exkluzivitou pro PlayStation. Vyjde i na Switch a Xbox

Solar Ash končí s exkluzivitou pro PlayStation. Vyjde i na Switch a Xbox

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

6. 9. 2023 13:00

Po věkovém ratingu, který v březnu udělila titulu ratingová komise PEGI, potvrdil vydavatel Annapurna spekulace kolem staršího titulu. Solar Ash, který vydal už před necelými 2 lety jen na vybrané platformy, bude nyní vydán i na zbytek konzolí. Půjde o Switch, Xbox One a Xbox Series, kam se podívá 14. září neboli ve stejný den jako vejde do Game Passu.

Reklama

  • Solar Ash dostane 14. září verze pro Switch, Xbox One a Xbox Series
  • Ve stejný den zamíří také do služby Xbox Game Pass (pro konzole i PC)

Pro rekapitulaci uvádíme, že Solar Ash je pro moment nejnovější hra od Heart Machine, neboť jejich další hra teprve vzniká. Její původní vydání připadlo už na prosinec 2021 (pro PS4, PS5 a PC), kdy šlo o dobrodružnou adventuru a druhý projekt studia.

Tím prvním byl o 5 let starší Hyper Light Drifter, který byl i přes stejný vesmír hry kompletně jiný. Na úrovni hratelnosti byl odlišný třeba v tom, že zatímco Solar Ash stojí na pohybu a jeho dynamice, on jakožto jeho vlastní předchůdce byl hack-and-slash akcí, kde jste vraždili tlupy nepřátel a posilovali svou postavu. 

Navíc, jak už by vám prozradilo snad každé video, k nepoznání byla i grafika. Hyper Light Drifter byl ve své době představitelem dál populárního 2D pixel-artu, kdy novější Solar Ash na tento styl zanevřelo a přešlo na trojrozměrnou, stylizovanou grafikou.

Nejnovější hra týmu – která byla s poctou první hře nazvána jako Hyper Light Breaker – je pak alespoň hratelností opětovně jiná. Studio sice stále drží i s její přípravou to, že bude zasazena v totožném světě, avšak nyní se změnou, že půjde o 3D kooperativní roguelite.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama