Slovenská strategie Workers & Resources: Soviet Republic byla stažena ze Steamu. Může za to fanoušek, který si nárokuje práva na herní režim
i Zdroj: Tisková zpráva
Workers & Resources: Soviet Republic Novinka Slovenská strategie Workers & Resources: Soviet Republic byla stažena ze Steamu. Může za to fanoušek, který si nárokuje práva na herní režim

Slovenská strategie Workers & Resources: Soviet Republic byla stažena ze Steamu. Může za to fanoušek, který si nárokuje práva na herní režim

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

17. 2. 2023 09:37 1

Slovenské studio 3Division čelí velmi nepříjemné situaci související s jeho populární sovětskou budovatelskou strategií Workers & Resources: Soviet Republic. Ta byla stažena ze Steamu v návaznosti na vyostřený spor s jedním z fanoušků, který si nárokuje práva na vytvoření jednoho z nových herních režimů.

Reklama

  • Workers & Resources: Soviet Republic bylo staženo ze Steamu
  • Slovenští autoři válčí s naštvaným fanouškem
  • Ten vytvořil návody pro realističtější hraní a tvrdí, že je tedy i autorem nového realistického režimu

V příspěvku na Steamu před zhruba týdnem zástupci 3Division vysvětlovali, jak kauza vznikla. Na druhé straně konfliktu totiž stojí jeden z jádrových fanoušků a tvůrců velmi obsáhlých návodů pro hraní hry více autentickým stylem. Když pak studio začalo vyvíjet obtížnější realistický režim hry, tento fanoušek se začal domáhat autorských práv, protože údajně přišel s původním nápadem.

Studio by ho dle svých slov klidně zařadilo do titulků, vedle dalších autorů návodů a příruček, ale chvíli by to trvalo, protože je potřeba vývoj dokončit. Hráč ale čekat nechtěl a rovnou vytáhl do boje s právníkem a začal na YouTube nahlašovat videa spřáteleného influencera bbaljo. Na to 3Division reagovali stažením nabídky na zmínku v titulcích a rozhodnutím fanouška úplně ignorovat. 

V současnosti se ale problém prohloubil, protože byl po nahlášení vypnut i oficiální web hry a staženo video popisující obsah poslední aktualizace. Včera pak došlo k dočasnému odstranění hry jako takové. Studio argumentuje, že o správnosti nahlášení rozhodují roboti, což znamená, že může jejich protivník systém zneužívat. Údajně už jednají s Valve, aby byla hra na Steam vrácena. 

Skrz příspěvek se také snaží velmi konkrétně vysvětlit, že jejich vytvořený režim určitě konkrétně nevykrádá nápady ze zmíněných návodů.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama