six-days-in-fallujah-stale-ve-vyvoji
Novinka Six Days in Fallujah stále ve vývoji

Six Days in Fallujah stále ve vývoji

Jaromír Möwald

Jaromír Möwald

4. 3. 2010 10:49
Reklama

Update: Podle posledních zpráv je hra prý stoprocentně hotová, jenom se čeká na to, zda ji nějaký distributor zabalí do krabic a rozešle do obchodů. Že by to Atomicu přeci jen vyšlo?

Původní zpráva: Kontroverzní titul Six Days in Fallujah, který má zachycovat reálné operace během druhé války o Irák, je stále ve vývoji, ačkoliv si to mnozí už dávno nemysleli. Potvrdil to serveru IGN zdroj, velmi blízký studiu Atomic Games, vývojářům této third-person střílečky. Podle onoho anonyma autoři na hře stále pracují, nyní však na vlastní náklady a samozřejmě s o něco měnším rozpočtem, nemají datum vydání a zatím marně shánějí vydavatele, nicméně rozhodně ji chtějí dokončit a vzdát tak hold padlým americkým vojákům.

Je třeba připomenout, že od distribuce Six Days in Fallujah krátce po oznámení vycouval Capcom pravděpodobně z toho důvodu, že se kolem hry strhla mocná vlna kontroverze a Capcom zkrátka nechtěl mít v portfoliu takto "problémový" titul. Zda-li se Six Days in Fallujah někdy dočkáme je ale, i přes několikeré ujištění autorů, jak na hře pracují i ve svém volném čase, stále ve hvězdách, protože z historie moc dobře víme, jak dopadají vývojářské týmy, za kterým nestojí silný (co silný, jakýkoliv) vydavatel a jejich plány jim jaksi přerostou přes hlavu. Takový projekt Dreadnought by mohl vyprávět. Dobře, že nemůže.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama