Seznamte se s nejhůře hodnocenou hrou na Steamu. Překvapivě jde o rozšíření velmi populární strategie
i Zdroj: Hrej.cz
Europa Universalis IV Novinka Seznamte se s nejhůře hodnocenou hrou na Steamu. Překvapivě jde o rozšíření velmi populární strategie

Seznamte se s nejhůře hodnocenou hrou na Steamu. Překvapivě jde o rozšíření velmi populární strategie

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 4. 2021 10:22

Pod pojmem “nejhůře hodnocený produkt Steamu” si většina hráčů nejspíš představí nějakou východoevropskou nízkorozpočtovou hru, případně rovnou sprostý slepenec ukradených assetů z enginu Unity. Překvapivě si ale toto velmi negativní prvenství (alespoň dle tvrzení webu Kotaku) uzmulo studio Paradox, tvůrci velmi oblíbených grand strategií a například i jedné z nejlépe hodnocených her loňského roku, Crusader Kings 3.

Reklama

  • Nové rozšíření pro Europa Universalis IV je prý zoufalé
  • Potýká se s bugy i očividnými nedodělky
  • Na Steamu má nejnižší hodnocení ze všech dostupných produktů

Do světa totiž vypustilo expanzi Leviathan pro dnes už letitou strategii Europa Universalis IV. Ta má výrazně rozšiřovat možnosti diplomacie, ekonomiky a zaměřuje se na kolonie, respektive koloniální politiku. Zdá se ale, že autoři rozšíření tak úplně nedotáhli k dokonalosti. Na Steamu si totiž v současnosti nese souhrnné hodnocení “Extrémně záporné”. Jen deset procent hráčů mělo pro DLC vlídná slova. Přitom i nejhůře hodnocená hra dle žebříčku Steam250, Flatout 3: Chaos & Destruction, potěšila alespoň 14 % hráčů.

Na vině je celá řada problémů. Rozšiřující balíček pro osm let starou hru vás vyjde na 20 eur (v přepočtu asi 517 českých korun), ale dle tvrzení fanoušků vůbec nefunguje. Při hraní se setkáte s problémy se základními herními mechanismy, ve hře nelze utrácet některé měny, nelze spustit některé procesy a v krajním případě může dojít i k poškození uložené hry. Jiní hráči zase upozorňují na to, že v rozšíření u nových národů chybí celá řada grafických prvků, na obrazovce tak můžete vidět placeholdery. To je na jednu stranu úsměvně bizarní, na tu druhou nic podobného u DLC za 500 korun vidět asi nechcete.

Nejde navíc o první problém spojený s DLC pro hry Paradoxu. I předchozí balíček Emperor se potýkal s bugy a špatnou optimalizací, dodnes si na Steamu nese jen 52 % kladných hodnocení. Původní hra přitom stále patří ke kultovním hitům, může se pyšnit 87 % kladných hodnocení.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama