Server Nexus Mods se ostře vymezil proti modifikaci nahrazující duhové vlajky v Marvel's Spider-Man. ModDB ho následuje
i Zdroj: Insomniac Games / Steam
Marvel's Spider-Man Novinka Server Nexus Mods se ostře vymezil proti modifikaci nahrazující duhové vlajky v Marvel's Spider-Man. ModDB ho následuje

Server Nexus Mods se ostře vymezil proti modifikaci nahrazující duhové vlajky v Marvel's Spider-Man. ModDB ho následuje

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 8. 2022 16:52 6

V pondělí jsme vás informovali o rychle bující nabídce modifikací počítačové verze akčního titulu Marvel’s Spider-Man Remastered. Vedle řady modů upravujících skiny postavy nebo grafiku se ale na serveru a databázi Nexus Mods objevila i menší úprava, nahrazující duhovou Pride vlajku vlajkou Spojených států amerických. Server modifikaci smazal a autora zabanoval, především proto, že pro nahrání využil stínový účet. Stejnou akci provedl i konkurenční web ModDB.

Reklama

  • Modifikace pro Marvel's Spider-Man zveřejněné na Nexus Mods a ModDB nahrazovaly duhovou LGBTQ+ vlajku tou americkou
  • Oba servery mody vymazaly a uživatele zabanovaly
  • Nexus Mods se proti podobným výtvorům tvrdě vymezil

Konkrétní mod se na webu objevil vícekrát, na Nexus Mods s méně nápadnou charakteristikou, zatímco na ModDB autor výtvor přímo označil slovy “nahrazuje stupidní pride vlajku za americkou”. Jeho existence ale v komunitě Nexus Mods rozvířila vášnivou debatu. Web následně vydal oficiální blogový příspěvek, ve kterým své kroky vysvětluje.

Uživatelův výtvor smazal a zároveň jej zabanoval. A to především proto, že použil falešný profil, což správci Nexus Mods označují za zbabělé. Šlo tedy o tvůrce, který už na webu má jiný účet. Administrátoři vysvětlují, že by v případě použití původního účtu mod prostě smazali a autora upozornili, takto šlo ale o vykalkulovanou snahu vyhnout se trestu a výsledkem je velmi rychlý proces.

„Stojíme za inkluzivitou a diverzitou. Pokud si myslíme, že na náš web někdo nahrává modifikaci s úmyslem porušovat tyto hodnoty, budeme proti tomu činit kroky. To samé platí pro osoby, které se snaží svými mody jen popudit ostatní. Zavazujeme se k tomu, abychom náš web lépe hlídali. … Jako soukromá firma máme plné právo si vybírat který obsah bude, a který nebude zveřejněn na naší platformě. Respektujte to stejným způsobem, jako se my snažíme respektovat vaše práva. Pokud máte pocit, že něco naše závazky porušuje, prosím nahlaste to. … Nechceme a nebudeme o tom diskutovat. Vysvětlili jsme svůj postoj a nebudeme poskytovat prostor k tomu, abyste živili nesmyslné a paranoidní narativy. To můžete dělat jinde, kde nás to nebude zajímat. Pokud vás toto pravidlo štve, pokud jsme dle vás porušili nějaký morální princip podnikání, který nedokážete přijmout, prosím vymažte svůj účet a smiřte se s tím, tak jako to uděláme my,“ stojí v poměrně ostrém prohlášení.

Podobně zaměřený web ModDB na skutečnost upozornil jeden z uživatelů Twitteru. Server v odpovědi oznámil, že modifikaci smazal a zabanoval všechny zodpovědné uživatele. Taktéž oznámil, že proti podobným útokům na menšiny tvrdě zakročí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama