Série Resident Evil se pravděpodobně dočká dalších remaků
i Zdroj: Capcom
Resident Evil Novinka Série Resident Evil se pravděpodobně dočká dalších remaků

Série Resident Evil se pravděpodobně dočká dalších remaků

David Bernard

David Bernard

2. 12. 2023 14:00

Společnost Capcom potvrdila zájem o vznik dalších remaků z populární série Resident Evil. Tvrdí to Yasuhiro Anpo, Game Director Resident Evil 4 Remake.

Reklama

  • Série Resident Evil se nejspíše dočká dalších remaků
  • Prohlásil to Yasuhiro Anpo, Game Director Resident Evil 4 Remake
  • Díl, kterého se to týká, bude oznámen později

Na události PlayStation Partner Awards, která se odehrála na sklonku tohoto týdne, prohlásil Yasuhiro Anpo, Game Director Resident Evil 4 Remake, že má společnost Capcom zájem o vznik dalších remaků z portfolia oblíbené hororové série Resident Evil. Díl, kterého se bude přepracování týkat jako prvního, zatím oznámen nebyl. 

"Prozatím jsme vydali tři remaky a všechny byly přijaty velice kladně. Jelikož remaky umožňují modernímu publiku hrát tyto hry, je jejich vydávání něčím, co budu jakožto milovník starších her dělat rád i nadále. Chceme v tom pokračovat. Hra, kterou v budoucnu předěláme, bude oznámena později, ale již nyní se můžete těšit," nechal se slyšet Anpo.

Resident Evil 4 zanedlouho otestuje vaše nervy v rámci bezplatného VR režimu
i Zdroj: Capcom

Resident Evil 4 zanedlouho otestuje vaše nervy v rámci bezplatného VR režimu

Resident Evil 4 VR Mode je za rohem, nejvyšší čas oprášit headset a psychicky se připravit na nervy drásající jízdu. Chystá…

1. 12. 2023 10:00

V případě, že si chcete zahrát jeden z dosud vydaných remaků, můžete si vybírat z Resident Evil 2, 3 a 4. Vyvstává otázka, jaký další díl se může těšit na zvláštní péči. Jako první se nabízí klasika v podobě Resident Evil Code: Veronica, která v roce 2000 vyšla na konzoli Sega Dreamcast. Později hra sice obdržela remaster pro herní konzole PlayStation 3 a Xbox 360 a je hratelná v režimu zpětné kompatibility, ale dnešním vizuálním standardům již bohužel nevyhovuje. Další možností je samozřejmě první díl, kterým to vše začalo, případně Resident Evil 0 a Resident Evil 5. 

"Při vývoji nové hry neexistuje způsob, jak zjistit, co bude hráči dobře přijato, což ztěžuje rozhodování. V případě remaku už existují hráči, kteří hráli originál, což si myslím, že lze vnímat jako výhodu. Jsme velmi vděční uživatelům, kteří vyjadřují svůj názor. Umožňuje nám to rozvíjet se s ohledem na hráče. Pokud se například hráči cítí daným způsobem, pak to tak možná můžeme udělat. Myslím, že to je jeden z důvodů, proč jsou naše předělávky tak dobře přijímány,“ dodal na závěr Anpo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama