Série Little Nightmares už prodala 12 milionů kusů. Její pokračování i oznámená adaptace jsou ovšem stále v nedohlednu
i Zdroj: Bandai Namco
Little Nightmares 2 Novinka Série Little Nightmares už prodala 12 milionů kusů. Její pokračování i oznámená adaptace jsou ovšem stále v nedohlednu

Série Little Nightmares už prodala 12 milionů kusů. Její pokračování i oznámená adaptace jsou ovšem stále v nedohlednu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

29. 4. 2023 12:00 2

Značka Little Nightmares si za šest let, co je tu s námi skrze dvojici hlavních dílů, stačila již vydobýt přes 12 milionů prodaných kusů, což je dozajista úspěch. Série zahrnuje dvě hlavní hry s příznačnými názvy Little Nightmares a Little Nightmares 2 a následně i jeden mobilní spin-off ve formě Very Little Nightmares.

Reklama

  • Série Little Nightmares má po trojici her už na kontě 12 milionů prodaných kusů
  • Od roku 2017 je taktéž produkci i (zatím nezrušená) televizní adaptace

Původní díl, který byl svého času strůjcem jistého překvapení, byl vydán na PC a minulou generaci konzolí už v roce 2017 a hráči se v něm chopili role tzv. Six, tedy mladé dívky, která se snažila uniknout z Maw, plavidla plného příšer. Pokračování vydané v roce 2021 se pak točilo kolem jiné, ale podobně staré postavy. Hrdinka prvního dílu se zde tentokrát spojila s mladým chlapcem Mono, a to proto, aby spolu s ním vyrazila na různá zákoutí a kýženému cíli. Bohužel bez stanovení další destinace.

Jak už totiž tak nějak plyne z vyjmenování všech vydaných dílů, navzdory tomu, že série sklidila úspěch a zřejmě vydělala dost peněz, vydavatel Bandai Namco zatím neřekl, že by chystal pokračování nebo další spin-offy. Pokud navíc bude debata stočena i k původním tvůrcům, je třeba ještě přidat, že s nimi už počítat také nemůžeme. Důvodem je jednak to, že studio Tarsier již delší dobu dělá na úplně jiné značce, a dále to, že od roku 2019 spadá pod firmu Embracer Group, ale vlastnická práva na Little Nightmares drží Bandai Namco.

Skutečnost, že si tento staronový majitel na svou značku vzpomíná v dobrém, i když zatím neoznámil žádnou novou hru, napovídá dvojice prohlášení. Arnaud Muller, který je generálním ředitelem pro Bandai Namco Europe, k novince např. přidal, že série již od prvního dílu zaznamenala obří růst a že jsou zpětně hrdí na práci, kterou odvedla studia vývojářů Tarsier, Engine Software a Supermassive Games (vývojáři ze Supermassive stáli za tvorbou Enhanced edice druhého dílu pro PC, PS5 a Xbox Series).

Lucas Roussel, který má naopak na starosti vydávání her a po získání práv je také výkonným producentem celé značky, podotkl, že je podobně potěšen z růstu její komunity. Uvedl také, že od počátku spolupráci s Tarsier dobře věděli, že bude značka silná a populární a že ji chtějí podporovat. 

Co se týče charakteru této podpory, zde je to samozřejmě složitější. Říci lze nyní jen to, že ačkoli Bandai Namco zatím explicitně neoznámilo žádnou hru, už dříve řeklo, že má alespoň zájem o pokračování. Spolu s tím se také sluší dodat, že od roku 2017 nejde o jediný typ produktu. V rámci tohoto roku byla totiž oznámena také televizní adaptace prvního dílu. Nicméně v jakém je stavu, kdo v ní hraje, či zda vůbec někdy vyjde, dodnes nikdo neví.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama