Sen vlakového nadšence znovu ožije. Train Sim World se má letos dočkat čtvrtého dílu
i Zdroj: Dovetail Games
Novinka Sen vlakového nadšence znovu ožije. Train Sim World se má letos dočkat čtvrtého dílu

Sen vlakového nadšence znovu ožije. Train Sim World se má letos dočkat čtvrtého dílu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

5. 7. 2023 08:25

Šest let od vydání prvního dílu Train Sim World zřejmě dorazí čtvrtý díl této populární vlakové simulace. Zpráva pochází od spolehlivého insidera billbil-kuna, který na to upozornil na svém Twitteru. Skrze web Dealabs pak konkrétně uvedl, že nový díl má vyjít už 26. září tohoto roku a že předobjednávky začnou 22. října na GamesCom Opening Night Live.

Reklama

  • Insider přináší informace o novém dílu vlakové simulace Train Sim World
  • Podle jeho zdrojů vyjde čtvrtý díl série ještě letos, ačkoli není oznámen
  • Od studia Dovetail Games se vydání máme dočkat 22. října 

Billbil-kun souhlasně k našemu úvodu připomíná, že celá série má za sebou zatím tři hlavní vydání: Train Sim World z roku 2017, které vyšlo o rok později vedle PC i na PS4 a Xbox One. Dále Train Sim World 2, které vyšlo o tři roky později v roce 2020. A nakonec Train Sim World 3, zatím nejnovější titul série, který byl vydán teprve 2. září 2022 a přišel i na PS5 a Xbox Series.

Novinka od insidera pak dále udává, že i čtvrtá hra série na tom bude podobně a že bude oznámena pro PC a blíže neurčené konzole – ačkoli neví kdy.

Vzhledem k tomu, jak to podle něj vypadá s předobjednávkami, lze nicméně nyní alespoň tipovat hlavní možnosti. Buďto by celé oznámení skutečně mohl přinést právě Gamescom, resp. jeho ceremoniální ONL – nebo by vlastní akce vývojářů, což zažil též třetí díl v roce 2022. Ostatně, podobně jako on bude nejspíše čtvrtý také cílit na staré i moderní systémy, aby si zajistil co nejvíce hráčů ve vodách už tak specifického žánru. Nejspíše se vydání tedy znovu dočkáme jak na PC, PS5 a Xbox Series, tak i PS4 a Xbox One, přičemž s cenou půjde o běžný AA titul.

Podle billbil-kuna bude cena hry od 40 eur výše, tedy asi 1 000 Kč. Současně však tuší i řadu dalšího obsahu, takže cena je spíše orientační. Během textu připomíná, že idea DLC je v sérii již silně zakořeněna, a tedy i u letošního dílu očekává nové trasy a lokomotivy, jež si půjde dodatečně zakoupit.

Vydavatelství Focus Entertainment kupuje britské studio Dovetail. Autoři vlakových simulací se zařadí po bok šesti dalších týmů
i Zdroj: Dovetail Games

Vydavatelství Focus Entertainment kupuje britské studio Dovetail. Autoři vlakových simulací se zařadí po bok šesti dalších týmů

Během týdne jsme vám mohli přinést zprávu o dvou akvizicích, které zahrnují nákup některého vývojářského studia. Ukázalo se…

23. 4. 2023 07:05
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama