Sega údajně chystá vysokorozpočtové návraty legend Crazy Taxi a Jet Set Radio
i Zdroj: Steam
Novinka Sega údajně chystá vysokorozpočtové návraty legend Crazy Taxi a Jet Set Radio

Sega údajně chystá vysokorozpočtové návraty legend Crazy Taxi a Jet Set Radio

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

19. 4. 2022 15:44

Nedávné oznámení společnosti Sega, plánující záhadný projekt Super Game, nakonec odhalilo, že vznešený název skrývá spíše novou filozofii ve vývoji her. Studio avizovalo, že připravuje vysokorozpočtové a vyspělé projekty. První dvojice her vycházející z konceptu Super Game je ale možná trochu překvapivá. Firma dle agentury Bloomberg chystá návraty oblíbených značek Jet Set Radio a Crazy Taxi.

Reklama

  • Sega dle Bloombergu chystá nové Crazy Taxi a Jet Set Radio
  • Hry prý mají být rebooty v AAA kvalitě, inspirované Fotnitem
  • Projekty jsou zřejmě ve velmi rané fázi vývoje

Při plánování se prý Sega inspirovala finančním modelem Fortnite a hodlá budovat stabilní přítok financí, stejně jako fungující online komunity hráčů. Co to znamená v praxi se můžeme jen domnívat. Připomeňme také, že Sega chce dle svých slov experimentovat s nepříliš populárními NFT. Zdroje Bloombergu jsou ale zároveň zdrženlivé, projekty jsou prý ve velmi rané fázi vývoje a klidně mohou být dříve nebo později zrušeny.

Super Game od Segy nakonec není jedna hra. Jde o pětiletou iniciativu pro tvorbu několika AAA her s inovativní hratelností
i Zdroj: Sega

Super Game od Segy nakonec není jedna hra. Jde o pětiletou iniciativu pro tvorbu několika AAA her s inovativní hratelností

Když Sega oznámila vývoj „Super Game“, těžko jsme si představovali, co pod tímto pojmem společnost myslí. Původně se…

11. 4. 2022 11:11

Jet Set Radio vyvinulo studio Smilebit pro konzoli Dreamcast a do hráčských srdcí se zapsalo v roce 2000. Unikátní mix hip hopu, graffiti, soubojů s gangy a ježdění na kolečkových bruslích byl tak povedený, že dodnes Jet Set Radio patří k nejosobitějším hitům herní historie. Přesto se ale dočkalo jen jednoho (byť velmi slušného) pokračování a série už se nikam neposunula. Naopak celou řadu nástupců dostala kabinetová klasika Crazy Taxi z roku 1999. Titul, se kterým si řada hráčů asi nejvíce spojuje rockovou kapelu The Offspring, slavil v hernách takový úspěch, že vyšel i na Dreamcastu, později i na všech ostatních platformách a dostal dvě pokračování i čtyři spin-offy.

Právě jednoduchou, až primitivní kabinetovou hratelnost Crazy Taxi si lze při slibu AAA kvality hry představovat spíše obtížně, nechme se ale překvapit. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama