Sci-fi simu RimWorld se prodalo přes milion
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sci-fi simu RimWorld se prodalo přes milion

Sci-fi simu RimWorld se prodalo přes milion

Kateřina Stuchlíková

Kateřina Stuchlíková

1. 2. 2018 09:45 1
Reklama

Tvůrci "Prison Architectu ve vesmíru" nazvaného RimWorld, na svých oficiálních stránkách nadšeně oznamují, že se jejich dílka celosvětově prodalo více než milion kusů. V porovnání s tisícovkou backerů, kteří hru podpořili v dobách její Kickstarerové kampaně, se to zdá jako opravdu neuvěřitelné číslo.

Dlužno dodat, že takto (na poměry indie scény) vysoké prodeje má RimWorld naprosto zaslouženě. Pokud jste hračičkové a zároveň fandové sci-fi, kolonizace a neskutečně komplexních simulátorů boje o suroviny a přežití, určitě by neměl unikat ani vaší pozornosti. Mimo simulace všeho možného (psychologie, ekologie, vztahů mezi postavami, diplomacie, medicíny, obchodu a dalších), se hra pyšní speciální vypravěčskou umělou inteligencí. Ta je původcem řady malých zábavných příběhů, které na vás a vaše kolonisty čekají a také skutečnosti, že žádné dvě herní seance nebudou stejné.

Sami tvůrci se ohánějí znělými inspiračními zdroji jako je Dwarf Fortess, Duna nebo seriál Firefly a na jejich dílku to je určitě znát. V roce 2016 hra dokonce vévodila žebříčku nejlepších nezávislých her vyhlašovaném webem IndieDB a ani více než 16 000 pozitivních recenzí na Steamu rozhodně jen neplácá do větru. Hra se nicméně stále nachází v beta verzi, do které přešla v listopadu 2017 po čtyřech letech strávených v alfa verzi.

Veškeré herní prvky už by měly být ale do RimWorld v současnosti implementovány a dochází víceméně hlavně k dolaďování drobností a balancování. Oficiální vydání hry zatím oznámeno nebylo, nicméně se šušká, že by k tomu mohlo dojít už letos.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama