Saints Row odhaluje minimální HW nároky. S příchodem grafického updatu mění své nároky i Resident Evil 2
i Zdroj: Volition
Resident Evil 2 Novinka Saints Row odhaluje minimální HW nároky. S příchodem grafického updatu mění své nároky i Resident Evil 2

Saints Row odhaluje minimální HW nároky. S příchodem grafického updatu mění své nároky i Resident Evil 2

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

12. 6. 2022 10:55

Jelikož se nám blíží srpen a s ním i vydání Saints Row, znamená to, že se vývojáři z Volition začínají více zajímat o sdělování podrobností. Ty nejdůležitější zohledňující náročnost PC verze máme již zde. Totéž platí i pro remake Resident Evil 2, u něhož se již příští týden očekává zpráva ohledně grafického updatu pro PC a současné konzole.

Reklama

  • Studio Volition odhaluje minimální hardwarovou náročnost Saints Row
  • Capcom naopak mění minimální nároky remaku druhého Resident Evilu vstříc jeho updatu pro současné konzole

Díky aktualizaci na stránkách obchodu Epic Games Store už nyní víme, jaké budou minimální systémové požadavky Saints Row na PC (ačkoli doporučené ještě nebyly zveřejněny). Hráči budou ke své letní návštěvě Santo Ileso potřebovat buď procesor Intel Core i3-3240 nebo Ryzen 3 1200, a to spolu s grafickou kartou GTX 970 či Radeon RX 480. Mimo to budete taktéž nuceni najít okolo 50 GB volného místa na svém úložišti. Můžeme rovněž připomenout, že v rámci akce Summer Game Fest byl vývojáři zpřístupněn i bezplatný editor postav, jenž umožní přenést vámi vytvořenou postavu do plné hry.

 Minimální nároky Saints Row: 1080p – 30 FPS
OS:Windows 10 64bit
Procesor:Intel Core i3-3240 nebo Ryzen 3 1200
Grafická karta:GeForce GTX 970 (4 GB) či AMD Radeon RX 480 (4 GB)
RAM:8 GB
Úložiště:50 GB
DirectX:DirectX 12

Upgrade PC verze Resident Evil 2, jenž jej spolu s Resident Evil 3 a 7 uvede do souladu se stávajícími konzolemi, má být dle náznaků Capcomem rozebrán již 13. června na jeho vlastní akci. Jakmile bude patch uveden v provoz, nebude hra podle aktualizace na Steamu již nadále podporovat DirectX 11 a bude ji možné hrát jen s DirectX 12 (zda půjde spustit i starší verzi není známo). Capcom rovněž neuvedl, kdy přesně očekává, že bude tato nová aktualizace vydána, je však všeobecně předpokládáno, že se tak stane v okolí zmíněné akce.

Ve smyslu nároků remaku druhého dílu nastává mimo zmíněného následovná změna. Minimální specifikace již nebudou nově zahrnovat Windows 7 a 8.1, ale pouze Windows 10 a 11. Mění se také potřebná grafická karta. V minimálních nárocích vystupující GeForce GTX 760 a AMD Radeon R7 260x se po aktualizaci hry změní na GeForce GTX 960 a AMD Radeon RX 460.

 Nové minimální nároky Resident Evil 2 Remake
OS:Windows 10 64bit
Procesor:Intel Core i5-4460 nebo AMD FX-6300
Grafická karta:GeForce GTX 960  či AMD Radeon RX 460
RAM:8 GB
Úložiště:26 GB
DirectX:DirectX 12

Capcom dříve uvedl, že aktualizace Resident Evil 2, 3 a 7 přinesou některé nové funkce včetně ray tracingu, vyššího frameratu a 3D zvuku. Těšit se na ně lze na PC i PlayStationu 5 a Xboxu Series.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama