S tvorbou kooperativní akce Darktide pomáhá známý spisovatel
i Zdroj: Fatshark
Novinka S tvorbou kooperativní akce Darktide pomáhá známý spisovatel

S tvorbou kooperativní akce Darktide pomáhá známý spisovatel

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

4. 6. 2021 12:00 2

Studio Fatshark přineslo další trailer k chystané kooperativní řežbě Warhammer 40,000: Darktide. Došlo především k recyklaci záběrů, jimiž se vývojáři chlubili už v prosinci, nyní do nich ale promlouvá známý spisovatel.

Reklama

  • Na Darktide pracuje Dan Abnett, autor novel ze světa Warhammer 40,000
  • Značce se ve svých knihách věnuje už přes 20 let
  • Darktide se základním mechanismem výrazně podobá Vermintide

Došlo totiž na oznámení, že s tvorbou Darktide pomáhá Dan Abnett, autor oceňovaných novel ze světa Warhammer 40,000. Za zmínku stojí například série Eisenhorn nebo The Horus Heresy, na kontě má také několik komiksů, třeba Annihilation: Conquest, War of Kings a The Thanos Imperative. 

V souvislosti s Darktide zmiňuje Abnett jedny z prvních knížek, skrze které se do světa Warhammer 40,000 uvedl. Jde o sérii Gaunt’s Ghosts pojednávající o malé skupině vojáků. Právě perspektiva běžného člověka je dle Abnetta nejzajímavější, protože se do příběhu promítá jeho zranitelnost, což se v případě survival hororu náramně hodí. Klíčem k úspěchu je fungovat jako dobře sehraný tým, solitéři totiž většinou dlouho nepřežijí. 

Těžko soudit, kolik bude mít Abnett prostoru pro svůj vypravěčský um, v případě Darktide jde přece jen především o samotnou akci. V základech se výrazně podobá předchůdci Vermintide, kde byl vytvořen centrální hub pro výběr konkrétních misí, po jejich splnění se hráči vraceli zpět. Tento mechanismus si autoři ponechali, skupina trestanců se bude plněním kontraktů snažit získat důvěru inkvizice. 

Warhammer 40,000: Darktide vyjde někdy během letošního roku na konzolích Xbox Series (zamíří také do Game Passu) a na PC. Konkrétní termín nicméně ještě prozrazen nebyl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama