Roztomilá česká hra Bzzzt se blíží svému vydání. Vyzkoušet ji můžete už teď zdarma
i Zdroj: Steam / Ko.dll
České hry Novinka Roztomilá česká hra Bzzzt se blíží svému vydání. Vyzkoušet ji můžete už teď zdarma

Roztomilá česká hra Bzzzt se blíží svému vydání. Vyzkoušet ji můžete už teď zdarma

Jakub Fišer

Jakub Fišer

29. 9. 2022 07:55

Pravidlo vlasteneckých hráčů říká, že žádná česká hra by neměla zůstat opomenuta. Týká se to i nejnovějšího počinu herního vývojáře Karla Matejky, který spolupracoval třeba na hitu Žhavé léto 3 a 1/2. Čím okouzlí osmdesátkově laděné Bzzzt?

Reklama

  • Bzzzt je nová česká hra od Karla Matejky, spoluautora Žhavého léta 3 a 1/2
  • Láká na akční rychlou plošinovku, chybět nemá ani systém permadeath
  • Již brzy by měla hra vyjít na Steamu, aktuálně je k dispozici pouze bezplatné demo

Vývojář Karel Matejka, který pracoval pro Centauri Production (Žhavé léto 3 a 1/2, Půl kila mletýho) a Disney Games, nyní přichází s novou hrou, která byla prezentována na akci GDS 2022. Novinka Bzzzt láká na pixelovou zábavu jako vystřiženou z 80. let.

Akční plošinová skákačka je vyvedena v bitové grafice, obsahuje typický zvukový doprovod her z konce minulého století a slibuje výzvu v podobě náročné obtížnosti. Za vše mluví slogan “Try Not To Die”, tedy “Snažte se nezemřít”, kterým tvůrci lákají na autentickou simulaci permanentní smrti jako z dob osmdesátkových her.

“Stáváte se umělou inteligencí ZX8000 a ve svém nově získaném robotickém těle musíte prokázat své schopnosti v řadě testovacích komor naplněných smrtícími pasti,” stojí v synopsi na platformě Steam. Nouze prý nebude ani o příběhovou složku. Hlavním záporákem má být šílený profesor Badbert, který chce ovládnout svět.

Aktuálně se počin připravuje na své vydání na platformě Steam. K mání bude Bzzzt jak pro hráče na PC s Windows, tak Mac i Linux. Aktuálně bohužel nemáme žádné informace o konečné ceně, nicméně již nyní si můžete vyzkoušet bezplatné demo přímo na Steamu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama