Rozšíření pro Cyberpunk 2077 si v minulém roce připsalo několik milionů prodaných kusů
i Zdroj: CD Projekt RED
Cyberpunk 2077: Phantom Liberty Novinka Rozšíření pro Cyberpunk 2077 si v minulém roce připsalo několik milionů prodaných kusů

Rozšíření pro Cyberpunk 2077 si v minulém roce připsalo několik milionů prodaných kusů

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

5. 1. 2024 09:52

Investice do Phantom Liberty se CD Projektu evidentně vyplatila, polské studio se chlubí dalšími miliony prodaných kopií.

Reklama

  • Phantom Liberty si během minulého roku připsalo přes pět milionů prodaných kusů
  • V prvním týdnu po vydání šlo o tři miliony
  • Autoři poděkovali za podporu

Cyberpunk 2077 byl krátce po vydání spojen s obrovskou kontroverzí, kterou vyvolal především technický stav hry. Na nějaký čas byla dokonce stažena z PlayStation Storu, což zajisté udělalo čáru přes rozpočet.

Autoři však během následujících let dosáhli jistého vykoupení, když hru pozvedli na odpovídající úroveň. Pomyslnou třešničkou na dortu bylo rozšíření Phantom Liberty, jen za první týden po vydání (26. září) se podařilo dosáhnout na tři miliony prodaných kopií.

Číslo od té doby pěkně narostlo. CD Projekt se v příspěvku na platformě X pochlubil, že za minulý rok napočítal přes pět milionů prodaných kusů. Fanouškům při této příležitosti poděkovali za podporu.

Phantom Liberty je však zároveň posledním rozšířením, autoři už před jeho vydáním dali jasně najevo, že už se hře nehodlají dále věnovat. Místo toho se přesunuli k dalším projektům (a novému enginu). V plánu je také pokračování, není však vyloučeno, že už se do Night City nevrátíme. Bližší detaily najdete v přiloženém článku.

Pokračování Cyberpunku se nemusí odehrávat v Night City, naznačuje scenáristka
i Zdroj: CD Projekt Red

Pokračování Cyberpunku se nemusí odehrávat v Night City, naznačuje scenáristka

Cyberpunk 2077 je neodmyslitelně spojen s Night City, futuristickou metropolí pod nadvládou nadnárodních korporací. Chystané…

17. 11. 2023 10:48
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama