Rozhodování v Dying Light 2 probíhá ve třech různých úrovních
i Zdroj: Hrej.cz
Dying Light 2 Novinka Rozhodování v Dying Light 2 probíhá ve třech různých úrovních

Rozhodování v Dying Light 2 probíhá ve třech různých úrovních

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

27. 4. 2021 05:10 1

Studio Techland sice stále odmítá zveřejnit konkrétní termín vydání Dying Light 2, autoři se ale rozhodli, že budou s fanoušky častěji komunikovat, což stvrzují videem, v němž odpovídají na některé palčivé otázky.

Reklama

  • Vývojář vysvětlil, jak v Dying Light 2 funguje systém rozhodování
  • Volby ovlivňují vyznění konkrétního úkolu, vliv frakcí ve městě i způsob zakončení celé hry
  • Techland si nedávno zaregistroval ochrannou známku “Dying Light 2 Stay Human”

Před kameru se tentokrát posadil hlavní game designér - Tymon Smektala. Snažil se například vysvětlit, jak velký bude svět chystaného pokračování. Mnohem zajímavější je však povídání o rozhodování. 

Vývojáři totiž volby zapracovali do tří různých úrovní. Zásadní jsou rozhodnutí, která významně ovlivní příběh a také způsob, jak hra skončí. Asi není žádné překvapení, že autoři připravili hned několik různých konců.

Druhou úroveň tvoří volby uvnitř hlavních a vedlejších úkolů, které ovlivní především vyznění dané mise, případně lehce pozmění podobu okolního světa a život ostatních lidí. Smektala uvedl jako příklad setkání s operní pěvkyní. Pokud ji hráči zachrání, mohou si následně za odměnu poslechnout nějakou tu písničku.

Třetí úroveň se pak týká města a frakcí, které zde usilují o moc. Konkrétní rozhodnutí může způsobit, že skupina lidí ovládne některou ze zdejších čtvrtí, což se projevuje přítomností ozbrojenců nebo různých věcí, které se hráčům v budoucnu mohou hodit.

V souvislosti s Dying Light 2 se nyní vášnivě diskutuje o tom, co se ukrývá pod ochrannou známkou “Dying Light 2 Stay Human”, kterou si Techland nedávno zaregistroval. Z debaty vyplývá, že by se mohlo jednat třeba o krátký animák, komiks nebo jiné doprovodné materiály k očekávané hře. Techland zatím tuto záležitost nijak nekomentoval.

Jak už bylo zmíněno, velkou neznámou je stále i datum vydání. Techland nicméně v polovině března přislíbil, že dvojka vyjde ještě letos. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama