Rockstar určuje pravidla pro roleplay servery, zakazují loot boxy a NFT
i Zdroj: Rockstar Games
Novinka Rockstar určuje pravidla pro roleplay servery, zakazují loot boxy a NFT

Rockstar určuje pravidla pro roleplay servery, zakazují loot boxy a NFT

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 11. 2022 10:25

Po několik let se zdálo, že Rockstar ignoruje upravené verze svých online serverů, a to především ve formě roleplay světů. Nové oznámení, respektive sepsání pravidel, ale ukazuje, že Rockstar o tomto segmentu moc dobře ví a i když jej v základu podporuje, nechce svou značku spojovat s kontroverzními technologiemi.

Reklama

  • Rockstar představuje pravidla pro roleplay servery
  • Zakazuje loot boxy a NFT
  • Pravidla dle všeho mířila na rappera Lil Durka

Nová pravidla, která vešla v platnost 18. listopadu, zdůrazňují, že Rockstar Games věří ve fanouškovskou kreativitu a chce nechat tvůrce ukázat jejich vášeň pro GTA. Roleplay servery jsou pak záležitostí, kterou bude studio nadále podporovat, avšak ve více bezpečné a „přátelské“ cestě. Roleplay servery tak nesmí špatně nakládat s licencí a značkou Rockstar Games, zároveň ve hrách nesmí používat jiné licenční značky, ať už jde o reálné značky, postavy nebo hudbu.

To, na co nově poukazují média i hráči, je třetí bod, který zakazuje „komerční využívání“, kdy servery nesmí za reálné peníze prodávat loot boxy či virtuální měnu ani nesmí vydělávat na sponzorech, herní integraci nebo kryptoměnách a NFT. Dle všeho má jít o pravidlo mířené proti serveru, který vlastnil rapper Lil Durk. Pro ten prodával NFT, které zákazníkům zaručilo místo na GTA serveru, zároveň se na něm měly objevit prvky loot boxů.

Další pravidla hovoří o zákazu tvoření nových her, příběhů, misí nebo map a využívání oficiálního multiplayeru či online služeb. Dle všeho by další pravidla neměla nijak zásadně ovlivnit zbytek roleplay komunity.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama