Rockstar Games přišlo o hlavního scenáristu. Pracoval na GTA 5 i Red Dead Redemption
i Zdroj: Rockstar Games / GTA V press kit
Byznys Novinka Rockstar Games přišlo o hlavního scenáristu. Pracoval na GTA 5 i Red Dead Redemption

Rockstar Games přišlo o hlavního scenáristu. Pracoval na GTA 5 i Red Dead Redemption

Jakub Fišer

Jakub Fišer

28. 8. 2023 12:00

Společnost Rockstar Games, která má na kontě globálně extrémně populární videoherní série, jako je Grand Theft Auto, Red Dead Redemption a další, přišla o jednoho ze svých hlavních scenáristů.

Reklama

  • Ze studia Rockstar utekl další důležitý scenárista
  • Michael Unsworth pracoval v Rockstar 16 let
  • Podílel se na hrách jako je Red Dead Redemption 2 a další

Michael „Mike“ Unsworth zastával ještě minulý měsíc roli viceprezidenta pro psaní scénářů. V Rockstar Games strávil neuvěřitelných 16 let a k jeho největším počinům patří zejména Red Dead Redemption 2. Příběh celé hry napsal pospolu s Danem Houserem a Rupertem Humphriesem. První zmíněný opustil Rockstar před dvěma lety.

Kromě kovbojské akce Red Dead Redemption 2 se Unsworth podílel také na prvním dílu, včetně DLC Undead Nightmare, na oceňovaném L.A. Noire, a pak samozřejmě na sérii GTA. Hlavní zásluhu má na GTA IV a doprovodných rozšířeních The Ballad of Gay Tony a The Lost and Damned. Je však podepsaný i pod dalšími hrami, jako je GTA V nebo Max Payne 3.

GTA 6 si vypůjčí jednu velmi oblíbenou funkci z Red Dead Redemption 2, tvrdí únik
i Zdroj: Rockstar Games / Take-Two Interactive

GTA 6 si vypůjčí jednu velmi oblíbenou funkci z Red Dead Redemption 2, tvrdí únik

Vývojáři z Rockstar Games mají opravdu velký cit pro realismus ve svých hrách, naposledy nám to představili v kovbojské akci…

14. 8. 2023 10:00

Informaci o tom, že Unsworth opouští Rockstar Games, sdílel sám na svém profilu na síti LinkedIn. Aktuálně uvádí, že v Rockstar byl od roku 2007 do roku 2023. Ve svém popisu uvádí toto:

„Mike je zkušený spisovatel, který více než 16 let pracoval pro společnost Rockstar Games jako tvůrčí vedoucí některých kritikou nejoceňovanějších a komerčně nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob, zejména Grand Theft Auto a Red Dead Redemption. Má hluboké znalosti interaktivního vyprávění příběhů, vývoje postav a designu her s otevřeným světem a rozsáhlé zkušenosti s budováním a řízením tvůrčích týmů.“

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama