Roblox už není hrou. Studio mění označení na "zážitek"
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Roblox už není hrou. Studio mění označení na "zážitek"

Roblox už není hrou. Studio mění označení na "zážitek"

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 5. 2021 21:22 3

Když bychom se bavili o Robloxu, jak byste tuto „záležitost“ nazvali? Platforma, nástroj, hra? My bychom Roblox nejspíše označili jako hru, se správným pojmenováním si však lámali hlavu i právníci ve sporu Epic Games vs. Apple. Tento problém ale nyní řeší samotné studio Roblox Corp., které oficiálně pojmenovalo svůj projekt jako „zážitek“.

Reklama

  • Roblox už není hrou, ale zážitkem
  • Studio mění označení, důvodem je “vyvinutí terminologie”

Ano, Roblox už není hrou. Jakákoliv zmínka o tom, že by Roblox byl hrou, totiž z oficiálních stránek zmizela. Všimli si toho redaktoři magazínu The Verge, přičemž tvůrci nesmazali jenom slovo „hra“, ale také výrazy , které by naznačovaly spojení se hrou, jakou jsou třeba „hráči“, „hry“ nebo „maximální počet hráčů“.

„Termín zážitek souhlasí s tím, jak jsme vyvinuli naší terminologii tak, aby reflektovala naší vizi metaverse. Roblox je online komunita, kde lidé dělají věci společně ve virtuálních světech, napříč roky jsme těmto světům začali říkat zážitky, jelikož lépe reprezentují různá 3D místa – od hobby až po virtuální koncerty,“ tvrdí mluvčí Robloxu.

Je možné, že k této změně došlo právě v návaznost na soudní spor, nebo se tvůrci zkrátka chtěli obecně distancovat od „herního světa“. Takže prosím – nově je Roblox „pouze“ zážitek.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama