Resident Evil Village nabízí první gameplay ukázku z PS4 Pro
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Resident Evil Village nabízí první gameplay ukázku z PS4 Pro

Resident Evil Village nabízí první gameplay ukázku z PS4 Pro

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 4. 2021 10:00 1

Nová generace hororu se nám nezávratně blíží a my už za měsíc budeme moci otestovat, zda naše psychická odolnost stačí na Resident Evil Village. Novinka od Capcomu, představující křížence čtvrtého a sedmého dílu, se dosud prezentovala na konzolích výhradně skrze záběry z nedostupné PS5. Aby proto vývojáři potěšili i majitele starší generace, kteří novou konzoli nevlastní, uvolnili ve spolupráci s IGN záběry z PS4 Pro.

Reklama

Už počátkem je nutné vyzdvihnout, že hra vypadá na starší generaci více než obstojně. Základní rozdíl oproti PS5 naleznete výhradně v místy nižším rozlišení  textur a obecně snížené úrovni nasvícení herních scén. Mimo nich je však hra při klasickém průchodu stále pastva pro oči a nikterak si nezadá s aktuální generací, oplývající násobně vyšším výkonem. Jak navíc prozrazuje plynulost níže uvedené ukázky, PS4 Pro cílí i na více než 30 FPS. Zda však půjde o stabilních 60 FPS, či režim odemčeného frameratu s horní hranicí 60 FPS, není zřejmé.

Pakliže vám dříve uniklo exkluzivní PS5 demo Maiden, nabízející první šanci na vyzkoušení Resident Evil Village, není nutné věsit hlavu. Vývojáři se už před časem vyslovili, že do květnového data vydání plánují nabídnout ještě obsáhlejší ukázku. Ta bude na rozdíl od předešlé reprezentantem plné verze, a to nejen pro novou, ale také starou generaci konzolí.

Datum vydání Resident Evil Village připadá na 7. května. Hra zamíří na PC, PlayStation 4|5, Xbox Series a Xbox One.
 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama