Remasteru GTA: The Trilogy se vedlo nad očekávání, prodeje Grand Theft Auto V poskočily na 160 milionů kopií
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto V Novinka Remasteru GTA: The Trilogy se vedlo nad očekávání, prodeje Grand Theft Auto V poskočily na 160 milionů kopií

Remasteru GTA: The Trilogy se vedlo nad očekávání, prodeje Grand Theft Auto V poskočily na 160 milionů kopií

Radek Raudenský

Radek Raudenský

8. 2. 2022 11:51

Studio Rockstar popsalo stáří zatím stále fungujícího dílu GTA V jako „bezprecedentní“. Ani my nedokážeme dobu, po kterou tato hra funguje a prodává miliony kopií, popsat jinak. I přes osm let od vydání titulu se stále najdou noví zájemci, kteří si "gétéáčko" zakoupí a posouvají už tak gigantické prodeje stále dál. Jak jsme se dozvěděli na poslední investorské konferenci Take-Two, za minulý kvartál si GTA V připsalo dalších pět milionů prodaných kopií.

Reklama

  • Grand Theft Auto V se stále daří, za poslední kvartál se prodalo 5 milionů kopií
  • Dle Take-Two překvapil i výkon remasteru GTA: The Trilogy

Tím se celkový počet kopií dostal na 160 milionů, monstrózní číslo, kterému se nemohou rovnat ani celé série. Několik čísel k porovnání přidává novinář Jason Schreier – dle jeho dat prodala celá série Resident Evil 123 milionů kopií, Final Fantasy 164 milionů kopií a Assassin’s Creed (ke konci roku 2020) 155 milionů kopií. GTA jako značka se nad nimi tyčí s 370 miliony prodaných kusů.

Zajímavé je, že dle ředitele Take-Two Strausse Zelnicka si vedl skvěle i remaster GTA: The Trilogy – Definitive Edition, jehož prodeje „překonaly očekávání“. Nejen technických chyb si je vydavatel vědom, Zelnick ale tvrdí, že většina již byla napravena, popřípadě se na nich pečlivě pracuje. Došlo i na krátký komentář k vývoji nového dílu Grand Theft Auto. „Jsem nadšený, že Rockstar pracuje na další iteraci Grand Theft Auto. Nemám pochyb  o tom, že další díl bude zkrátka skvělý. Z mnoha důvodů věřím, že se celému katalogu Grand Theft Auto bude nadále dařit.“

K potvrzení, že Rockstar pracuje na dalším dílu Grand Theft Auto, došlo před několika dny. V příspěvku popisujícím budoucnost nadále fungujícího GTA V nám vývojáři potvrdili, že vývoj dalšího pokračování jede na plné obrátky. Dle Jasona Schreiera bychom se oficiálního odhalení mohli dočkat už letos, přičemž vydání tipuje na rok 2024.

Rockstar Games potvrzuje vývoj nového dílu Grand Theft Auto a popisuje novinky v next-gen verzích současného dílu
i Zdroj: Hrej.cz

Rockstar Games potvrzuje vývoj nového dílu Grand Theft Auto a popisuje novinky v next-gen verzích současného dílu

Na nový díl Grand Theft Auto čeká snad celý herní průmysl. Po mnoha spekulacích vývoj nového dílu potvrzuje i samotné…

4. 2. 2022 16:31
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama