Remaster Baldur's Gate: Dark Alliance se po konzolích dostává i na PC
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Remaster Baldur's Gate: Dark Alliance se po konzolích dostává i na PC

Remaster Baldur's Gate: Dark Alliance se po konzolích dostává i na PC

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 12. 2021 08:30 1

Akčně laděná odbočka klasické RPG série Baldur's Gate se po předešlém potvrzení objevuje vůbec poprvé i na počítačích. Po letošní návštěvě domácích konzolí v průběhu léta se remasterovaná verze Baldur's Gate: Dark Alliance konečně nechá koupit i na GOG a Steamu. Na Epic Game Store zamíří v dohledné době.

Reklama

  • Baldur's Gate: Dark Alliance od studia Black Isle je nově už i na PC
  • Jedná se o první návštěvu počítačů od vydání původní konzolové verze pro PlayStation 2 a Xbox

Podobně jako konzolový remaster je i vydaná verze pro PC v zásadě vylepšena jen 4K podporou. I po dvaceti letech se tak můžete předně těšit na trojlístek tradičních postav (kouzelnici, lukostřelce a bojovníka), kooperaci dvou hráčů a líté souboje ve stylu Diabla. Za neméně důležitou poznámku pro fanoušky stolní předlohy stojí i provázanost se třetí edicí pravidel Dungeons & Dragons. 

Jako nevýhodná se pro někoho naopak může jevit relativně vysoká cena. Ta se aktuálně pohybuje na 30 eurech, což odpovídá asi 750 Kč. Pokud tedy na hru vyloženě nespěcháte, nejspíše se vyplatí nějaký ten čas počkat.

Pro úplnost dodejme, že vydavatelství Interplay vydalo remaster bez předešlého ohlášení před začátkem letošního léta. Hra zamířila na PlayStation 4|5 Xbox One, Xbox Series a s menším zpožděním i na Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama