Remake Metal Gear Solid 3 se zdá stále více realitou. Na možnou přípravu remaku nově láká i dabérka pátého dílu
i Zdroj: Konami
Metal Gear Solid 3: Snake Eater Novinka Remake Metal Gear Solid 3 se zdá stále více realitou. Na možnou přípravu remaku nově láká i dabérka pátého dílu

Remake Metal Gear Solid 3 se zdá stále více realitou. Na možnou přípravu remaku nově láká i dabérka pátého dílu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

16. 4. 2023 07:10

Spekulace kolem Konami pokračují. Donna Burke, která je dabérka a zpěvačka pro Metal Gear Solid, opět dovedla fanoušky k naději, že se chystá návrat Metal Gear Solid 3. V rámci svého nejnovějšího příspěvku přitom nemluvila přímo o remaku, ale i tak jasně naznačila, co je asi plánem Konami. Na svém Twitteru sdílela totiž dvě výmluvná slova - "nahrávání probíhá" – ale také doprovodnou fotografii, která vzbudila největší pozornost.

Reklama

  • Internet zaplavila další vlna spekulací ohledně remaku Metal Gear Solid 3
  • Za nejnovějším náznakem stojí dabérka Donna Burke, která dala vědět, že se účastní projektu souvisejícího se Snake Eaterem

Donna Burke je původem australská zpěvačka a dabérka, která v současné době sídlí v japonském Tokiu. Vydala tři alba a propůjčila svůj hlas mnoha postavám v anime i hrách, včetně těch od Konami. První spolupráce s jejich sérií Metal Gear Solid nastala, když pro ni zpívala píseň “Heavens Divide” jakožto doprovod k dílu Peace Walker. Poté dabovala ještě iDroida v Ground Zeroes a MGS 5 a zpívala i píseň “Sins of the Father” k traileru pátého dílu na E3 2013.

Pro vydání této konkrétní vytvořila dabérka dokonce i coververzi ikonické znělky třetího dílu s názvem Snake Eater. A nyní se zdá, že právě kvůli ní je znovu ve studiu. Dabérka v rámci své fotografie, stojí totiž s podobiznou kočky s páskou přes oko (a také černým šrapnelem trčícím z její hlavy ve stylu MGS 5), jež silně evokuje, že se série vrací, a to i s postavou Big Bosse. Pod obrázkem byl dokonce přidán i podtitul třetího dílu „Snake Eater“, což pochopitelně domněnku dál podporuje. Řada hráčů se tak již bez větších pochybností domnívá, že jde o o potvrzení remaku.

Ostatně, pokud byste byli na pochybách, totéž by vám nejspíš napověděly i zbylé příspěvky Burkeové, ačkoli jako vždy je i zde lepší zůstat skeptický. Další tweety, ve kterých děkovala spolupracovníkům, podnítily totiž debaty v tom smyslu, že odkazovaly na MGS 3 v kontextu hudby. Na snímcích je po přiblížení objevuje tentokrát i papír, jehož obsahem není nic jiného než právě text z hlavní písně Snake Eateru.

Samozřejmě, jako u všeho, nelze nezmínit ani minulost, jež je právě u tohoto dílu bohatá. Můžeme se otřít např. o to, že o návratu slavné série a specificky dvojky a trojky se začalo hovořit už v roce 2021, kdy na hrách mělo pracovat Konami skrze nové i staré tituly. Tehdy se také mluvilo o tom, že na nich nepracují sami, ale že jim s remaky pomáhají i Virtous, kteří se specializují na portování her. Virtous skrze výčet svých klientů toto zpětně i nepřímo potvrdilo, neboť se majitel Metal Gearu objevil na jejich webu coby další ze zákazníků. S Konami tedy navázalo někdy skutečně spolupráci, nicméně, jak vám spíše nenapoví jejich oficiální seznam klientů, nikde přímo nerozvedlo, co bylo náplní dohody.

Série Metal Gear slaví 35 let. Do prodeje se zřejmě vrátí druhý a třetí díl Solid
i Zdroj: Konami

Série Metal Gear slaví 35 let. Do prodeje se zřejmě vrátí druhý a třetí díl Solid

Kultovní sága akčních stealthových titulů Metal Gear slaví 35. narozeniny. Jeden z nejvýznamnějších výtvorů designéra Hidea…

13. 7. 2022 14:13
6

Pokud sáhneme naopak do jiného soudku, kde víme více, lze též připomenout vylistování her. V roce 2021 byly z obchodů totiž staženy z prodeje digitální protějšky MG3 a MGS2, přičemž nejčastěji skloňovaným důvodem byly licenční spory kolem historických záznamů v těchto hrách. V červenci 2022 poté Konami dala vědět, že tyto hry znovu vstoupí do prodeje, jakmile to bude možné. Ovšem do dnešního dne se tak ještě nestalo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama