Série Metal Gear slaví 35 let. Do prodeje se zřejmě vrátí druhý a třetí díl Solid
i Zdroj: Konami
Novinka Série Metal Gear slaví 35 let. Do prodeje se zřejmě vrátí druhý a třetí díl Solid

Série Metal Gear slaví 35 let. Do prodeje se zřejmě vrátí druhý a třetí díl Solid

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

13. 7. 2022 14:13 6

Kultovní sága akčních stealthových titulů Metal Gear slaví 35. narozeniny. Jeden z nejvýznamnějších výtvorů designéra Hidea Kodžimy se tak řadí mezi nejstarší stále významné herní série vůbec. V současnosti značka spíše hibernuje, vydavatelství Konami se ale zřejmě rozhodlo výročí oslavit navrácením některých pokračování do prodeje.

Reklama

  • První Metal Gear vyšel přesně před 35 lety
  • Konami to zřejmě oslaví návratem Solid 2 a 3 do nabídky obchodu

Oznámilo to na oficiálním twitterovém účtu, kde připomnělo, že první Metal Gear vyšel přesně 13. července roku 1987. Konkrétnější ale nebyl. Dle magazínu PushSquare by se nejspíše mělo jednat o druhý a třetí díl série Solid, respektive o Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty HD Edition a Metal Gear Solid 3: Snake Eater HD Edition, které z nabídky oficiálního obchodu PlayStation Store zmizely koncem loňského roku. Problémem byly dle slov Konami licence na archivní záběry použité přímo ve hře.

V současnosti by se samozřejmě hry mohly stát součástí nabídek PlayStation Plus. Ostatně dříve patřily do repertoáru služby PS Now.

Metal Gear má po celém světě spoustu nadšených fanoušků a série historicky vyšla snad na každé existující herní platformě. Zatím poslední regulérní pokračování s podtitulem Phantom Pain vyšlo v roce 2015, o tři roky později zatím sérii uzavřel katastrofický multiplayerový Metal Gear Survive. V současnosti vzniká i filmová adaptace s Oscarem Isaacem v roli Solid Snakea.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama