Relic potvrzuje konzolové verze Company of Heroes 3. Dočkáme se jich v příštím roce na PS5 i Xbox Series
i Zdroj: Relic Entertainment
Company of Heroes 3 Novinka Relic potvrzuje konzolové verze Company of Heroes 3. Dočkáme se jich v příštím roce na PS5 i Xbox Series

Relic potvrzuje konzolové verze Company of Heroes 3. Dočkáme se jich v příštím roce na PS5 i Xbox Series

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 12. 2022 09:00

Jak minulý měsíc naznačovaly informace tchajwanské ratingové komise, Company of Heroes 3 vyjde kromě Steamu i na konzole Xbox Series a PS5. Konzolové verze budou uvedeny až po PC verzi chystané na 23. února 2023, přičemž přesnější datum se dozvíme s postupem času. Vývojáři z Relic Entertainment nicméně už nyní lákají na pohodové a pohodlné hraní. Ve svém FAQ uvedli např. to, že verze pro PC i konzole budou „téměř identické“, neboť změny údajně zasáhnou hlavně technické aspekty, a ne obsah.

Reklama

  • Třetí díl Company of Heroes nakonec skutečně zamíří i na konzole. 
  • Své vlastní verze se majitelé PS5 i Xbox Series dočkají příští rok

Největší změnou, na kterou se mohou majitelé konzolové edice připravit, je optimalizované ovládání pro ovladače té či oné konzole. Lidé z Relicu, kteří už hru po řadu let vyvíjí, údajně pracují na tom, aby se titul intuitivně ovládal i použití bez myši a klávesnice, ačkoli i tuto PC periferií půjde ke konzoli připojit. 

Samozřejmě, když už se bavíme o změnách v systémech nelze nezmínit ani další. Skupina vývojářů totiž mimo jiné udává, že kromě podpory 4K rozlišení upravili celkově i uživatelské rozhraní, což znamená snazší orientaci v menu a dalších subsystémech hry. 

Bohužel, kde již tak lichotivě hovořit nelze, je chybějící crossplay nebo přenášení postupu. Konzolová verze tuto funkci jednoduše podporovat nebude, přičemž oproti PC bude vynechán i in-game store, výzvy nebo třeba podpora modingu. Kromě toho čeká hráče i delší čekání na rozšiřující obsah. Podobně jako základní verze i další doplňky, tzn. DLC, dorazí vždy až s určitým odstupem po PC.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama