Řekni "přítel" a vejdi. The Lord of the Rings: Return to Moria prozrazuje říjnové datum vydání
i Zdroj: Free Range Games / North Beach Games
Novinka Řekni "přítel" a vejdi. The Lord of the Rings: Return to Moria prozrazuje říjnové datum vydání

Řekni "přítel" a vejdi. The Lord of the Rings: Return to Moria prozrazuje říjnové datum vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 8. 2023 10:30 1

Pachuť, která vyznavačům Pána prstenů stále dlí v puse po zklamání s The Lord of the Rings: Gollum, se možná brzy spraví. Jak už jsme jednou informovali minulý rok, když byla značka Pána prstenů znovu aktivní, v přípravě je několik projektů z Tolkienova světa. Mezi nimi je i nová survival hra ze čtvrtého věku (zasazená po konci filmů) Return to Moria. Ta byla představena už loni jako novinka zasazená do domoviny trpaslíků chystaná u pár platforem už na podzim. Nyní se dozvídáme, kdy přesně se tak stane.

Reklama

  • Co-op akce Lord of the Rings: Return to Moria dostala již datum vydání
  • Hra na PC a PS5 dorazí 24. října a na Xbox Series začátkem dalšího roku 
  • Na PC má hra exkluzivitu pro Epic, na PS5 vyjde fyzická edice 5. prosince

Jak už bylo ohlášeno loni, když byl titul oznámen, Return to Moria vyjde jen na této generaci, a to v různá data. V první vlně jej prostřednictvím jeho exkluzivity čeká přednostní vydání pro Epic Games Store a PS5 (24. října), načež vyjde i na Xbox Series někdy začátkem dalšího roku.

Příběhově bude hra zasazena právě do už zmíněného čtvrtého věku, kdy jsou tu hráči povolaní do Mlžných hor jako hrdinové prvního filmu. Zde se podobně jako v jiných survival hrách už posléze poperou s editorem postav, jež slouží k tvorbě charakteru. Až se vám ho podaří překonat, stáváte se pak členem malé družiny trpaslíků (či pro offline hru vlkem samotářem), jíž pro účel jediného vybavil váš lord s jediným pokynem: zajít do útrob Morie a získat kořist, která v ní zůstala.

V hlubinách pod vašima nohama však v místě vašich předků nesídlí jen hledaný poklad, ale i nebezpečí a dobře střežená tajemství. Vaše výprava se proto musí nejen zabývat těžbou, ale i spolupracovat, kdy celý titul sází na kooperaci pro 4 hráče (PS5), či 8 hráčů (PC), kteří spolu putují.

Nadějí je to, že vám tímto postupným konáním jednoho dne možná podaří to, v co nyní skoro nikdo nevěří: vrátit jménu Morie jeho kdysi planoucí slávu, a to tím, že zde získáte bohatství mithrilu. Než se tak stane, musíte si však poradit s tím, co před tímto vším leží, a že je toho hodně. Kromě už tradičních potvor, jimž vévodí podzemní skřeti, půjde třeba o horší havěť ve formě pavouků či různé přírodní a jiné úkazy, jako propasti nebo závaly.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama