Pán prstenů dostane novou survival hru. V Return to Moria prozkoumáme domov trpaslíků v Khazad-dûm
i Zdroj: Epic Games Summer Showcase
Novinka Pán prstenů dostane novou survival hru. V Return to Moria prozkoumáme domov trpaslíků v Khazad-dûm

Pán prstenů dostane novou survival hru. V Return to Moria prozkoumáme domov trpaslíků v Khazad-dûm

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

11. 6. 2022 10:45

Ačkoli se zejména nyní může zdát, že Středozem hrám zase tak nepřeje, neznamená to, že se vývojáři o její zpodobnění nepokusí. Po zrušeném MMO od Amazonu a nepřesvědčivé ukázce z The Lord of the Rings: Gollum se nám tak rýsuje další hra ze světa Pána prstenů. Na Epic Games Summer Showcase se odhalila survival novinka The Lord of the Rings: Return to Moria. Nová hra od nezávislého studia Free Range Games a vydavatele North Beach Games slibuje náhled do Khazad-dûm v Morii. Má jít o PC exkluzivitu pro Epic Game Store.

Reklama

  • The Lord of the Rings: Return to Moria je nová survival hra ze světa Pána prstenů
  • Odehrává se ve čtvrtém věku a uvrhá hráče do role trpaslíků na průzkumu Khazad-dûm
  • Exkluzivně na PC (Epic Game Store) zamíří příští rok.

Return to Moria bude podle odhalené příběhové synopse sledovat trpaslíky na jejich cestě za obnovou ztracené domoviny. „Příběh The Lord of the Rings: Return to Moria zavede hráče za hranice knih a do Čtvrtého věku Středozemě, fantastického světa vytvořeného J.R.R. Tolkienem,“ stojí v oficiálním popisu. „Hráči povoláni do Mlžných hor lordem Gimlim Lockbearerem převezmou kontrolu nad společenstvím trpaslíků majících za úkol získat ztracenou kořist z trpasličí domoviny Morie – známé jako Khazad-dûm nebo Dwarrowdelf,“ doplňující vývojáři.

Pátrání bude podle autorů vyžadovat velkou odvahu. Hráči podle všeho spojí své síly, aby přežili, tvořili, a především probádali rozlehlé doly Morie. Odvážní expeditoři budou nicméně nuceni dbát i svého okolí. Podobně jako v literární předloze a jejím úspěšném filmovém zpracování se totiž i ve stínech této Morie ukrývají nebezpečí, která jsou starší než sami trpaslíci. Hra bude v tomto ohledu procedurálně generována, takže každé podstoupené dobrodružství má být trochu jiné a nepředvídatelné. Během každého putování budou navíc hráči, ať už sami nebo až s osmi přáteli, muset těžit, jakož i sledovat svůj hlad, spánek, teplotu a další zdroje. V jistém smyslu nese tak hra jisté podobnosti s Deep Rock Galactic, které na podobnou premisu sázelo také..

Velkou roli bude při hraní bude mimo hromadění surovin sehrávat i budování základny, hledání orientačních bodů a odhalování magických artefaktů. Vývojáři nicméně v souvislosti s těžbou upozorňují i na faktor produkovaného hluku, jenž bude souviset se stoupající šancí na přilákání nepřátel. „Hráči mohou těžit suroviny k výrobě většího množství vybavení a zdrojů, ale pozor, každá těžba dělá hluk a hluk vytvářený v tiché hlubině hrozí probuzením mnoha nebezpečí.“ Pokud budete nevyvážení, můžete tak čelit hrozbě, na kterou nemusíte stačit.

Jak už bylo řečeno, The Lord of the Rings: Return to Moria se na časové ose odehrává ve Čtvrtém věku, což je dva věky po tom, kde se bude odehrávat letošní seriál od Amazonu. Na PC dorazí titul během roku 2023. Žádná další verze nebyla oznámena.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama