Ředitel Take-Two fandí akvizici Activision Blizzard, dle jeho slov prospěje celému hernímu průmyslu
i Zdroj: InfoTech
Novinka Ředitel Take-Two fandí akvizici Activision Blizzard, dle jeho slov prospěje celému hernímu průmyslu

Ředitel Take-Two fandí akvizici Activision Blizzard, dle jeho slov prospěje celému hernímu průmyslu

Radek Raudenský

Radek Raudenský

13. 10. 2022 09:45

Akvizice Activision Blizzard se v rámci byznysu stala spíše terčem kritiky. Aktivně proti ní vystupuje konkurenční PlayStation, dle dostupných informací se kriticky vyjádřil i Google. Neplatí to ale u všech, dle ředitele vydavatele Take-Two Strausse Zelnicka by odkoupení Activisionu ze strany Microsoftu bylo pro herní průmysl prospěšné.

Reklama

  • Ředitel Take-Two Strauss Zelnick věří, že akvizice Activision Blizzard prospěje jeho studiu i celému hernímu průmyslu
  • O výsledku vždy rozhodnou zákazníci

Ředitel společnosti, která vlastní například Rockstar nebo 2K, to prozradil v rozhovoru pro TheWrap. „Rozhodně věříme, že je to dobrá věc jak pro Microsoft, tak pro celý průmysl. Je to vysoce fragmentovaný byznys a je tu spousta místa pro kreativitu. Microsoft je náš partner a pokud je to posílí, myslím si, že je to pro nás jenom dobře.“

Zelnick pak pokračoval s tvrzením, že jediný, kdo rozhodně o budoucím úspěchu ať Microsoftu, nebo dalších studií, budou jen a pouze zákazníci. „Takže si myslím, že všichni táhneme za jeden provaz. Zábavní průmysl je protiklad obchodu s komoditami. Každý titul stojí sám za sebe, takže vlastně není konkurencí pro nikoho, ale zároveň soutěží úplně se všemi. Jinými slovy, musíme svádět konkurenční boj se vším, ale zároveň s nikým. Nemůžete vyměnit náš titul za jiný,“ zakončil Zelnick diskuzi. 

I když ředitel Take-Two akvizici fandí, hlavní slovo budou mít regulační úřady. Brazilské CADE už akvizici schválilo, čeká se ale především na americké, britské a evropské regulátory a jejich rozhodnutí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama