Take-Two reagovalo na únik GTA 6 pozdě a neúspěšně, na YouTube se stále nachází záběry ze hry
i Zdroj: Rockstar
Novinka Take-Two reagovalo na únik GTA 6 pozdě a neúspěšně, na YouTube se stále nachází záběry ze hry

Take-Two reagovalo na únik GTA 6 pozdě a neúspěšně, na YouTube se stále nachází záběry ze hry

Radek Raudenský

Radek Raudenský

19. 9. 2022 11:13

Když se přihodí nějaký větší únik okolo připravované hry, většinou se během chvíle do celé situace pustí samotné studio a snaží se všechny stopy smazat. Často se tak široká veřejnost ani nedostane k původním materiálům a poprask během chvíle zanikne.

Reklama

  • Dle dostupných informací začal vydavatel Take-Two na útok reagovat až několik hodin po sdílení videí
  • Snahy zamezit šíření se navíc míjí účinkem, na YouTube se stále nachází záběry ze hry

To se rozhodně v tuto chvíli nestane. Únik GTA 6 je obrovský nejen v rámci množství uniklých materiálů, ale i tím, že Rockstaru v minulosti mnoho informací o hrách neleakovalo a na hru čekají miliony hráčů. I možná to je důvod, proč reakce trvala na poměry herního průmyslu dost dlouho. Když se podíváme třeba na Twitter zeď insidera Toma Hendersona, první informace o úniku sdílel před 22 hodinami. Po sérii tweetů pak informuje o tom, že vydavatel Take-Two, mateřská společnost Rockstaru, začal zasílat DMCA požadavky – a to až po šesti hodinách od začátku celé situace.

Je otázkou, co se dělo v kancelářích společnosti – možná vedení chtělo nejdříve zajistit, že hacker již nemá přístup k interním systémům. Taktéž je zcela možné, že firma zkrátka pořádně nevěděla kde začít a jak reagovat. V tuto chvíli si únik už žije svým životem, Take-Two se ale podařilo sundat řadu důležitých zdrojových kolbišť. Původní příspěvek z GTAForums již nenajdete, stejně tak již neexistuje původní Twitter ani Telegram účet hackera. 

Několik původních záběrů ze hry se podařilo z YouTube vymazat, z neznámého důvodu ale YouTube v zákroku proti úniku nepokračuje a třeba sestřihy všech 90 videí zde stále najdete.

Jak bude na celou situace Take-Two či Rockstar dále reagovat není vůbec jasné. Hacker si vyžádal kontakt přímo od studií ohledně výpalného, herní průmysl pak čeká na to, zdali vedení přizná pravost uniklých záběrů a třeba oficiálně oznámí Grand Theft Auto 6 společně s trailerem.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama