Recenze WD_BLACK SN770, rychlého, ale dostupného M.2 SSD disku
i Zdroj: Hrej.cz
Hardware Článek Recenze WD_BLACK SN770, rychlého, ale dostupného M.2 SSD disku

Recenze WD_BLACK SN770, rychlého, ale dostupného M.2 SSD disku | Kapitola 3

Radek Raudenský

Radek Raudenský

2. 4. 2022 18:00

Seznam kapitol

1. BALENÍ, VZHLED, SPECIFIKACE 2. VÝKON 3. SOFTWARE, POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Počítačové periferie se neustále zrychlují. Ať už jde o grafické karty, procesory či RAM, jejich výkon si žádá neustálý přísun masivního množství dat, které ale je třeba někde uchovávat. Pevné disky jsou už dávno pasé a nenaleznete nový počítač, který by se prodával bez SSD.

Reklama

SOFTWARE

Jak už jsem zmiňoval, WD Black ke svým diskům dodává i vlastní software. Ten je trochu podivně pojmenovaný pouze jako „Dashboard“, tudíž při jeho hledání v počítači můžete zažít trochu krušné chvíle. Každopádně jeho obsah je pak poměrně nabitý a bohatý.

Recenze WD_BLACK SN770, rychlého, ale dostupného M.2 SSD disku
i Zdroj: Hrej.cz

Software vám samozřejmě ukáže kolik místa na disku máte zabráno a kolik volného, a to včetně jednotlivých svazků. Součástí je i živé sledování teploty disku a také životnosti disku.  V našem případě se ukazuje i možná a současná rychlost rozhraní. V pravém horním rohu si pak můžete všimnout i herního režimu – ten je určen právě pro maximální využití výkonu disku pro hraní her. Přesné změny nejsou známy, vliv na výkon disku ale dle ohlasů hráčů i recenzí režim určitě má.

S Dashboardem se pojí i funkce jako vymazání disku, diagnostické testy SMART a také rozšiřující software Acronis. K tomu mají zákazníci WD Black plnou podporu, přičemž tento program dovolí vytvořit kopii disku či jinak pracovat s daty.

POUŽÍVÁNÍ, ZÁVĚR

Vzhledem k absenci připojení čtvrté generace jsme vám chtěli díky externím testům zprostředkovat test plné kvality disku. Ale myslíme si, že pro prezentaci toho, jak se celkově s diskem pracuje, postačí i třetí generace, vzhledem k reálným rychlostem, ke kterým v počítači dochází. Zde poskytuje SN770 zkrátka nekompromisní výkon, a to i bez DRAM a se čtyřmi linkami. 

 Jak se ukázalo, SN770 exceluje v komplexním měřítku hraní her, jeho výkon ale postačí ne všechny možné operace, které by uživatel-hráč s ním chtěl tvořit. To vše je pak „pouhým“ vylepšením od předchozího modelu SN750, kde zůstala cenovka okolo 4 tisíc korun, ale masivně se navýšil výkon. A právě tímto posunem je SN770 opravdu vážným kandidátem pro někoho, kdo nekouká na úplně ty nejlevnější komponenty, ale lehce si připlatí za dobrý poměr cena/výkon. Zde totiž SN770 opravdu exceluje. 

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama