Rebellion o herních prvcích Sniper Elite VR
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rebellion o herních prvcích Sniper Elite VR

Rebellion o herních prvcích Sniper Elite VR

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

26. 9. 2020 13:45
Reklama

Je tomu již více než rok, co jsme se stali svědky přerodu druhoválečné akce Sniper Elite do vtahujícího prostředí virtuální reality. Od výstavy E3 2019, kde ke tomuto odhalení došlo, se však vývojáři ze studia Rebellion o příliš nového nepodělili. Vzhledem k mediálnímu tichu a absenci data vydání se tak zdálo, že hra v dohledné době nevyjde. Tuto skutečnost, respektive její první část, nově napravují vývojáři skrze zveřejněné interview.

V rozhovoru pro server PlayStation Blog o stavu a podobě hry promluvil kreativní ředitel a spoluzakladatel studia Rebellion Jason Kingsley. V návaznosti na dřívější prohlášení zopakoval, že Sniper Elite VR bude vůbec prvním dílem série, který si po celou dobu hraní uchová 1st person perspektivu. Zajímá-li vás, jak bude vzhledem k této změně kamery a využití VR headsetu vyřešen samotný pohyb hráče, odpovědí vám bude informace, že hra nabídne dvojici volitelných možností v podobě volného pohybu a teleportace z místa na místo.

Kingsley při komentování kamery též poznamenal, že razantní změna perspektivy nikterak nezabránila vývojářům ve vytvoření oněch tradičních momentů, na které jsou fanoušci sérii zvyklí. I nadále tak bude možné využít taktik, jako je maskování, kladení pastí nebo odlákávání a tichá likvidace nic netušících nepřátel. Když už je řeč o hratelnosti, ta pochopitelně obsáhne i pro sérii ikonický prvek zpomaleného X-Ray záběru vystřeleného projektilu.

Podobně jako dříve vydaní bratříčci, i Sniper Elite VR nabídne hráčům několikahodinovou příběhovou kampaní, jejíž děj nás protentokrát zanese na stejné místo v čase jako předchozí Sniper Elite 4. Kingsley dále prozradil, že v rámci 18 přítomných misích okusíme roli člena italského odboje, jehož hlavním cílem nebude samozřejmě nic jiného než odstranění fašistické blokády a osvobození okupované země. Aby však ani tato porce obsahu po chvíli neomrzela, bude hra též obsahovat řadu výzev, hodnocených misí a dalšího vedlejšího obsahu.

Specifikem PlayStation VR verze hry bude pak možnost využití rozdílného režimu ovládání v závislosti na připojené periferii. Konkrétně bude možné využít DualShocku 4, ovladače PS Move nebo zařízení PSVR Aim. Vedle PSVR bude titul dostupný i na zařízeních Oculus Rift, SteamVR a HTC Vive.

Datum vydání není prozatím známo. Vývojáři se však vyjádřili, že jeho oznámení se pravděpodobně dočkáme do konce letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama