Razer Edge se představuje do detailů. Cloudový handheld bude stát přes 10 tisíc, vyjde v lednu příštího roku
i Zdroj: Razer
Novinka Razer Edge se představuje do detailů. Cloudový handheld bude stát přes 10 tisíc, vyjde v lednu příštího roku

Razer Edge se představuje do detailů. Cloudový handheld bude stát přes 10 tisíc, vyjde v lednu příštího roku

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 10. 2022 10:46

O víkendu proběhl další ročník speciální konference RazerCon, kde výrobce herního příslušenství odhalil několik ze svých nadcházejících produktů. Kromě nových sluchátek či dalšího příslušenství ale došlo i na další detaily okolo cloudového handheldu Razer Edge.

Reklama

  • Razer představuje vlastní cloudovou konzoli Edge
  • Nabídne zajímavé vnitřnosti, cena je stanovena na 400 dolarů
  • Vyjde v lednu příštího roku

O tom jsme vás informovali už dříve, když jej oficiálně odhalil operátor Verizon. Konzole pak vzniká i ve spolupráci se samotným výrobcem Razer a výrobcem mobilních procesorů Qualcomm. V novém videu se ukazuje například tvar, který se moc nevymyká zaběhlým standardům, které nastavil Switch nebo Steam Deck. 

Spíše než s výše zmíněnými ale bude Razer Edge bojovat třeba s nedávno odhaleným Logitech G Cloud. Razer Edge nabídne 6,9 palcový AMOLED displej s podporou 144 Hz a rozlišením 2400x1080. Srdcem se stal procesor Snapdragon G3x, dodatečný procesor Kryo s osmi jádry a Adreno grafická karta. Všemu dodává šťávu 5000 mAh baterie a samozřejmě i tahák v podobě 5G připojení. 

Zajímavé je, že Razer Edge není tvořen jednolitým tělem. Samotná „konzole“ je především tabletem se systémem Android, který bude mít předinstalované aplikace jako Epic Games Store, Xbox Cloud Gaming a NVIDIA GeForce Now. V balení pak nalezneme i Razer Kishi V2, tedy držák/ovladač určený pro mobilní telefony, který si na Razer Edge nasadíme. Razer Edge bude stát 400 dolarů (lehce přes 10 tisíc korun) a datum vydání je stanoveno na leden příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama